5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStart la târgul de nunţi

Start la târgul de nunţi

Începând de vineri, craiovenii care plănuiesc să se căsătorească pot participa la cea de-a treia ediţie
a Expoziţiei Creative de nunţi din Oltenia – Wedding Feve

Evenimentul, organizat de agenţia Event Fever şi Agenţia de Turism Valdir Tour, se desfăşoară în perioada 16 – 18 martie, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Wedding Fever reuneşte peste 40 de expozanţi, furnizori de servicii şi produse necesare organizării de evenimente, creatori sau distribuitori de rochii de mireasă, costume bărbăteşti, pantofi şi bijuterii, agenţii de organizare evenimente, florării, cofetării, agenţii de turism, laboratoare foto şi video, echipamente profesionale de sunet şi lumini, saloane de înfrumuseţare, restaurante. „Pe durata târgului, toate firmele oferă discount între 5 şi 20% la toate pachetele prezentate. În plus, vizitatorii vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii“, a declarat Irina Miertescu, organizatoarea evenimentului.

Trei zile pline de demonstraţii

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor avea parte şi de diverse demonstraţii. „Ziua de vineri, de exemplu, am dedicat-o sportului şi remodelării corporale, astfel că vor avea parte de demonstraţii de Zumba şi Kangoo Jumps, dar şi de sfaturi despre îngrijirea personală“, a spus Irina Miertescu. Ziua de sâmbătă va fi dedicată frumuseţii, vizitatorii putând vedea demonstraţii de make-up şi hair-style, precum şi o prezentare de modă semnată „Maya Fashion“, care va lansa colecţia Ivory. În deschiderea prezentării de modă va concerta Bogdan Uţă. Duminică va fi o zi dedicată divertismentului (demonstraţii de dansuri tradiţionale şi de societate).

Ce se poartă în materie de nunţi

Persoanele care anul acesta îşi organizează nunta ar trebui să ştie că în tendinţe este stilul clasic. „Este foarte prezent clasicul, vintage-ul, cu multe dantele, perle, parcă scoase din cufărul bunicii. Ca și culori, se poartă cremul şi culorile calde – somon, bej închis. Pentru a fi în ton, mirii pot include în program un «cvartet de coarde» sau un «piano live», iar intercalat cu programul muzical, o echipă de dansatori, iluzionişti sau coşari care să le poarte noroc“, a declarat Mihaela Clenciu, managerul firmei Le Baron. Anul acesta se poartă şi stilul elegant. „În tendinţe rămâne şi stilul glamour-elegant, majoritatea mirilor optând pentru aranjamente ample, cu flori preţioase (hortensiile, orhideele), cristale. Ca şi trend internaţional, se poartă aranjamentele ample, scaunele neîmbrăcate – varianta simplă cu scaunele decorate cu bucheţele de flori sau funtiţe. În principiu, se renunţă la scaunele sufocate de materiale şi se accentuează aranjamentele de pe masă“, a precizat Irina Miertescu.

Se poartă torturile în alb şi negru şi cele înclinate

Şi tortul miresei, una dintre atracţiile nunţii, este în ton cu atmosfera vintage. În tendinţe sunt torturile îmbrăcate în marţipan, cu modele elegante, care amintesc de vremurile de demult. „Ca şi decoraţiuni, se poartă combinaţiile de alb şi negru, precum şi torturile neregulate, stâmbe, înclinate“, a precizat Anca Bălan, administratoarea cofetăriei Michelle.

Rochia tip sirenă este în trend

În ceea ce privește ţinuta mirilor, aceasta diferă foarte mult, în funcţie de gusturile fiecărei persoane. Specialiştii spun însă că în tendinţe este rochia de mireasă mulată pe corp. „Anul acesta se poartă foarte mult rochia tip sirenă, ce pune în evidenţă formele feminine, cu detalii minimaliste. Ca şi culoare, se poartă ivory“, a declarat Mariana Florea, designer vestimentar la Maya Fashion. Chiar dacă optează pentru acest tip de rochie sau pentru una gen prinţesă, cu straturi suprapuse, craiovencele ar trebui să ştie că, potrivit specialiştilor, se poartă rochiile decoltate, cu spatele gol, şi cu foarte multă dantelă. Nici la pantofi nu se mai poartă albul. „În trend pentru mirese sunt bej sidefat, ivory şi alb murdar. Tocurile sunt variate, în funcţie de mireasă, de la 5 până la 17 cm înălţime. În general, recomandăm ca pantofii să fie accesorizaţi în funcţie de rochie“, a declarat Gabriela Albu, administratoarea atelierului lui Cristian Albu.
În ceea ce priveşte ţinuta de ginere, specialiştii spun că anul acesta se poartă în continuare costumele negre, de preferinţă cambrate, la doi nasturi. Şi papionul rămâne în tendinţe.

Pachetele turistice trebuie contractate din timp

Persoanele ce au un buget redus pentru luna de miere ar trebui să acceseze din timp pachetele turistice. „Cei care rezervă din timp pot achiziţiona bilete începând cu 14,99 euro şi cazarea de la 160 de euro camera pe şapte zile“, a declarat Irina Miertescu, care a explicat că, prin programele early booking, cei interesaţi pot beneficia de reduceri de până la 40% pentru rezervări până la sfârşitul lunii martie pentru Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania. Cei care au la dispoziţie un buget mai mare se pot orienta către pachete de tip early booking, la preţuri de la 750 de euro cu toate taxele, în staţiuni precum Caraibe, Bora Bora, Republica Dominicană.

Se poartă albumele foto mari, cu hârtie metalică

De la un an la altul, şi în materie de fotografie apar tendinţe noi. „Au început să se poarte şedinţele foto înainte (engagement) şi după nunţi (trash the dress). În materie de albume foto se poartă cele foarte mari, cu hârtie metalică şi inserţii din piele“, a declarat Lucian Prejban, reprezentant Craiova Forum Media. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS