9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDon Juan de Nottara, la Craiova

Don Juan de Nottara, la Craiova

Un nou spectacol invitat vine luni, pe 19 martie, la Craiova. Este vorba de „Ultimul Don Juan“, al Teatrului Nottara din Bucureşti. Spectacolul va începe la ora 19.00 în sala „Amza Pellea“ a Naţionalului craiovean, iar preţul unui bilet este de 60 de lei.
Actorii Constantin Cotimanis, Victoria Cociaş, Luminiţa Erga şi Raluca Gheorghiu vor da naştere pe scenă personajelor create de Neil Simon în spectacolul montat de Petre Bokor. Barney Daycash, personajul principal al comediei, este un bărbat în floarea vârstei. Are soţie, copii, casă şi conduce o afacere de succes. Aparent, e un om împlinit. Numai că viaţa pe care o duce i se pare extrem de plictisitoare şi, disperat că timpul trece, se decide să o îmbunătăţească. Cum anume, veţi afla la momentul potrivit.
Piesa „Ultimul Don Juan“, cu titlul original „The Last of the Red Hot Lovers“, a fost scrisă în 1969, având premiera la sfârşitul aceluiaşi an pe Broadway, la Teatrul „Eugene O’Neill“. Regizase spectacolul, care a avut un mare succes, cu peste 700 de reprezentaţii, Robert Moore.
Născut în 1927, Neil Simon este considerat unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi scenarişti americani. A scris mult. Piesele sale sunt jucate foarte des atât în Statele Unite, cât şi în lume. S-au realizat, pe baza textelor sale, filme apreciate, el fiind nominalizat de trei ori la Oscar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS