16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn stare gravă după o operaţie de apendicită

În stare gravă după o operaţie de apendicită

O minoră de 14 ani din Mehedinţi este internată de aproape o lună în spital, în urma unei operații de apendicită. Medicul care a operat-o pe fată s-a baricadat în birou şi nu a dorit să ofere nici o explicaţie. Colegiul Medicilor şi procurorii de la DIICOT Mehedinţi au deschis o anchetă în acest caz.

Calvarul pentru Roxana Gusan a început la sfârşitul lunii februarie, când fata a ajuns la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin cu dureri abdominale şi stări de vomă. Medicul de gardă, Viviance Găman, a decis să o opereze imediat de apendicită. După cinci zile de spitalizare, fata de 14 ani a fost trimisă acasă, însă a revenit la spital după două zile pentru că se simţea rău şi avea febră mare. Medicul care o operase a decis să o trimită la Secţia de boli infecţioase pe motiv că ar avea un virus, însă în urma analizelor acest lucru a fost infirmat. În cele din urmă, familia fetei a decis să meargă la un control ginecologic, unde s-a descoperit că în zona genitală s-a localizat un abces şi avea din nou nevoie de operaţie. Nici după această intervenţie starea pacientei nu s-a ameliorat.
„De o lună de, fata mea zace pe patul de spital, cu două operaţii, dar, cu toate acestea, în loc să se simtă bine, starea ei devine tot mai gravă. Nu poate să mănânce nimic, vomită, nu se poate ridica. Doamna doctor Găman, care a operat-o, nu vrea să îşi recunoască vina şi nici nu ne dă nici o explicaţie. Am depus plângeri la Colegiul Medicilor şi la poliţie pentru că nu mi se pare normal ce se întâmplă“, a spus mama fetei.

Tânăra va fi transferată la Timișoara

Nimeni nu poate să explice starea fetei şi cel mai grav este faptul că aceasta nu răspunde la nici un tratament. Părinţii au cerut o ambulanţă ca să îşi transporte fata la o clinică din Timişoara. „Eu vreau să mi se explice ce s-a întâmplat de la început şi până acum cu fata mea, pentru că de la o simplă operaţie de apendicită s-a ajuns la lucruri grave. Eu eram la muncă şi am venit cât de repede am putut pentru că mi-a spus soţia la telefon că trebuie să mergem cu fata la Timişoara pentru că se simte foarte rău. Sub nici o formă nu voi lăsa lucrurile aşa. Cineva trebuie să plătească“, a spus tatăl pacientei.
Iniţial, conducerea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin a refuzat să semneze transferul. „Aşa cum am mai spus, fetiţa a fost operată de apendicită la sfârşitul lunii februarie, apoi, pe 2 martie, a fost operată din nou, pentru un abces pelvin. Ulterior, starea ei a fost bună. Nu ştiu cu exactitate de ce s-a agravat din nou. O să fie transferată la o secţie de chirurgie pediatrică din Timişoara, la cererea părinţilor. Sigur că noi regretăm situaţia“, a declarat Denise Buzulică, director medical la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS