20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaravana Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor

Caravana Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie, începând de ieri, la o serie de cursuri gratuite de formare profesională organizate de Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor (CRS) Craiova

Începând de ieri, timp de o săptămână, municipiul Craiova este gazda Caravanei Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor. Evenimentul este organizat de Asociația Șanse Egale pentru Fiecare din Craiova în parteneriat cu primăria, în cadrul proiectului „Munca pe primul loc“. Pe perioada acestui eveniment, persoanele aflate în căutarea unei slujbe pot beneficia de sfaturi pertinente de la consilierii Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor cu privire la piaţa forţei de muncă şi la oportunităţile oferite de aceasta. „Caravana Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor se desfăşoară între 15 şi 23 martie. În această perioadă, îi așteptăm pe toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă în Piaţa «Mihai Viteazul» şi în cartierul Craioviţa Nouă, pe esplanadă, pentru a le prezenta serviciile de care pot beneficia prin proiectul «Munca pe primul loc», respectiv servicii de informare şi consiliere profesională, mediere pe piaţa muncii (întâlniri cu angajatorii în ultima zi de vineri a fiecărei luni) şi formare profesională“, a declarat Carmen Marinescu, consilier forţă de muncă şi şomaj. Persoanele aflate în căutarea unui job care vor fi prinse în proiectul „Munca pe primul loc“ pot beneficia şi de diverse servicii suport (decontare transport, catering).

13 cursuri gratuite de formare profesională

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Caravanei Centrului pentru Reintegrarea Șomerilor, cei interesaţi au la dispoziţie 13 cursuri gratuite: secretariat-birotică, limba engleză, casier (verificator bani), operator IT, competențe sociale și civice, mediator social, antreprenoriat, îngrijitor copii, confecționer textile, fochist, electrician (de joasă și medie tensiune), tâmplar, operator mașini cu comandă numerică.
„Cursurile se finalizează cu eliberarea de certificate recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și sunt completate cu activități intense de mediere pe piața muncii pentru identificarea oportunităților de angajare“, a precizat Carmen Marinescu. Șomerii indemnizaţi, şomerii neindemnizaţi, studenţii, precum şi persoanele care nu au lucrat niciodată cu contract de muncă se pot înscrie la oricare dintre aceste cursuri, dar nu pot urma decât un singur curs pe an, finanţat prin fonduri europene. „Cei interesaţi se pot înscrie atât la cele două puncte amenajate în Piaţa «Mihai Viteazul» şi în cartierul Craioviţa Nouă, cât şi la sediul nostru de pe bulevardul Decebal nr. 83 (de luni până vineri, în intervalul 8.30 – 17.00)“, a adăugat Carmen Marinescu. 

Program

Programul Caravanei CRS este între orele 9.00 – 17.00 în Piața „Mihai Viteazul“ și între orele 9.00 – 16.00 în Craiovița Nouă, în perioada 15 – 23 martie, cu excepția zilelor de weekend.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS