16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcov ar putea pleca din PDL la PSD

Vâlcov ar putea pleca din PDL la PSD

Deputatul liberal Gigel Sorinel Ştirbu a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Slatina, că liderul PDL Olt, Darius Vâlcov, actualul primar, ar putea fi candidatul USL la Primăria Slatina, informează NewsIn. „Candidatul USL la Primăria Slatina va fi o surpriză. Mai aveţi puţină răbdare şi veţi afla. Candidatul USL la Primăria Slatina va fi un surfer. Un om care este întotdeauna pe val“, a declarat deputatul PNL Gigel Sorinel Ştirbu, când a venit vorba despre candidaţii USL. La insistenţele ziariştilor privind numele persoanei la care a făcut referire, liberalul a spus sec: „Darius Vâlcov va fi candidatul USL, ce, vă miră ceva? Ştiaţi!“.
Prezent şi el la întâlnirea deputatului cu ziariştii, preşedintele PNL Olt, Ion Ciugulea, s-a rezumat să afirme că el nu a fost informat cu privire la schimbarea candidatului USL pentru Primăria Slatina şi că oficial numele celui care urma să reprezinte Uniunea la alegerile locale pentru funcţia de primar al Slatinei a fost Marius Oprescu (PSD).
„Oficial eu nu ştiu de acest lucru. Candidatul nominalizat pentru această funcţie a fost Marius Oprescu. Responsabilitatea desemnării candidatului USL la Primăria Slatina aparţine PSD“, a afirmat Ciugulea.

„Doar zvonuri“

Contactat din nou ieri de NewsIn, deputatul Ştirbu a spus că informaţiile privind plecarea lui Vâlcov la PSD sunt doar „zvonuri“. „Eu nu am vorbit de un an cu Vâlcov. De unde ştiaţi că l-am convins să candideze pentru USL? Există, într-adevăr, pe piaţa locală un zvon că ar fi posibilă o trecere a lui Vâlcov la PSD, dar nu are nimeni o certitudine în acest sens. E adevărat că fără foc nu iese fum, dar momentan e un simplu zvon şi nimic mai mult“, a spus el. Surse din PDL şi PSD au confirmat însă că există zvonuri privind iminenta trecere a preşedintelui PDL Olt la PSD şi candidatura sa la Primăria Slatina pentru un nou mandat. „Da, este adevărat. Deocamdată tot ceea ce ştim este că el va fi urmat de vreo cinci-șase primari PDL“, au declarat surse din PDL Olt. Nu este exclus însă ca negocierile cu PSD să fie o strategie a lui Vâlcov de a forţa mâna PDL şi de a obţine de la centru resursele necesare pentru proiectele lui.
Darius Vâlcov, preşedintele PDL Olt şi primar al Slatinei, nu a putut fi contactat pentru a infirma sau confirma cele afirmate de deputatul liberal Gigel Sorinel Ştirbu. Soţia sa, Lavinia Şandru, proaspăt intrată în UNPR, a catalogat însă miercuri aceste informaţii drept „intoxicări“.
Zvonuri privind trecerea lui Darius Vâlcov la PSD au circulat încă de anul trecut, fiind vehiculate mai multe termene-limită date de social-democraţi preşedintelui PDL Olt pentru a-şi anunţa plecarea din partidul de guvernământ. Ele au început să fie vehiculate din ce în ce mai des de la începutul anului, în special după ce Darius Vâlcov a început să ameninţe cu refuzul de a mai candida pentru un nou mandat de primar din partea PDL şi chiar cu plecarea din partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS