16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep lucrările pe strada Fulger

Încep lucrările pe strada Fulger

Varianta ocolitoare a străzii Brestei din Craiova va fi asfaltată, nu înainte de introducerea unei reţele de canalizare pluvială

Reabilitarea străzii Fulger din Craiova a început. Considerând că vremea s-a îmbunătăţit, municipalitatea a dat ordin de începere a lucrărilor.
De fapt, reabilitarea acestei străzi de circa 1,7 km a început încă de anul trecut, de prin septembrie, dar… fără licitaţie! S-a considerat că e vorba de o lucrare urgentă, care trebuia terminată înainte de începerea reabilitării cu fonduri europene a străzii Brestei, întrucât întreg traficul de pe Brestei trebuia deviat pe Fulgerului. S-au montat nişte borduri, s-a răzuit strada, apoi totul s-a oprit.

Mai ieftin cu 40% (c-aşa vrea Delta)…

Dându-şi seama că lucrarea e destul de amplă – fiind evaluată de municipalitate la 4,56 milioane de lei, deci peste un milion de euro -, specialiştii din primărie s-au gândit că e mai „sănătos“ să facă o licitaţie pentru atribuirea acestei investiţii.
Între timp, o parte din balastul adus de constructori – câteva camioane -, precum şi unele borduri s-au „topit“ prin curţile oamenilor, care s-au gândit să îşi împrejmuiască porţile pentru a nu da năvală apa care se aduna pe stradă ca într-un lac de acumulare.
Până la urmă, licitaţia s-a făcut, fiind câştigată de asocierea SC Delta ACM ‘93 SRL – SC Drum Concept SRL, care s-a oferit să ducă la bun sfârşit lucrările cu circa 2,8 milioane de lei, adică numai 60% din cât socotise primăria că ar costa.
Ieri a avut loc predarea amplasamentului către constructor, conducerea şantierului întâlnindu-se cu această ocazie atât cu reprezentanţii beneficiarului – Primăria Craiova -, cât şi cu cei au furnizorilor de utilităţi, pentru a pune la punct detaliile lucrărilor.
„Astăzi (ieri – n.r.) am preluat amplasamentul şi probabil chiar de mâine (astăzi – n.r.), după ce vom termina organizarea de şantier, ne vom apuca de treabă. Se va face mai întâi canalizarea pluvială, apoi vom trece la asfaltare şi la refacerea
trotuarelor. Garantăm că va ieşi o lucrare de calitate“, a declarat şeful de şantier Costin Tonciu, de la Delta ACM.

… şi de trei ori mai repede (c-aşa vrea Solomon)

Cu ocazia inaugurării şantierului de pe Fulger, primarul Craiovei a anunţat că va urma în acest an o amplă acţiune de asfaltare a străzilor oraşului.
„Reabilitarea acestei străzi este o lucrare importantă pentru locuitorii din zonă și, așa cum am spus-o în repetate rânduri, nici o stradă din Craiova nu va rămâne neasfaltată. Există un plan de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, care ține cont de lucrările de investiții la traseele de utilități, pentru că nu ne putem apuca să asfaltăm o stradă, pentru ca apoi să o spargem și să introducem canalizare. Le mulțumesc cetățenilor de pe strada Fulger pentru că au avut răbdare să ajungem cu lucrările la ei, așa cum vom ajunge și în celelalte zone cu probleme similare din oraș. Toate cartierele, că sunt sau nu mărginașe, vor beneficia în final de aceleași condiții. În plus, strada Fulger va deveni o alternativă de trafic, în condițiile în care strada Brestei intră în reabilitare, cu fonduri europene“, a declarat primarul Antonie Solomon.
Edilul nu a scăpat ocazia să arunce câteva „săgeţi“ în direcţia adversarilor politici: „Cei care stau pe margine și strigă că nu sunt străzi asfaltate la marginea Craiovei sunt în campanie electorală, dar de fapt habar nu au de unde și până unde ține orașul“. Termenul de execuţie a lucrării de pe strada Fulger este de 75 de zile lucrătoare, adică circa patru luni calendaristice, însă conducerea Primăriei Craiova e decisă să-i determine pe constructori să termine mult mai repede. „Eu spun că în aproximativ o lună va fi reabilitată întreaga zonă“, a menţionat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS