10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremierul trimite ANRP la Parchet

Premierul trimite ANRP la Parchet

Mihai Răzvan Ungureanu (foto) a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate în cadrul auditului realizat la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor, unde peste 80% dintre dosarele soluţionate pe fond funciar nu aveau ataşate certificatele de moştenitor.
Preşedintele ANRP, Dorina Danielescu, a declarat ieri, după şedinţa de guvern, că s-au găsit „nereguli grave“ în repartizarea pentru soluţionare a dosarelor de despăgubire, fără criterii şi registru de evidenţă, iar în urma verificărilor s-a constatat că în circa 80% din cazurile pentru care s-au emis certificate de despăgubire pe fond funciar lipseau de la dosar certificatele de moştenitor.
Danielescu a precizat că din cele 38.000 de dosare înregistrate pentru perioada 2005-2007, circa 21.000 nu au fost repartizate spre analiză, iar restul de 17.000 de dosare, deşi au fost repartizate, nu au fost analizate şi soluţionate.
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, a anunţat ulterior că premierul  Ungureanu a sesizat Parchetul în cazul neregulilor constatate în urma auditului de la ANRP.
Dorina Danielescu, fost procuror-şef DIICOT, a fost instalată la conducerea ANRP în octombrie 2011, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea instituţiei.
Demisia lui Dumitrean a urmat arestării vicepreşedintelui ANRP, Remus Baciu, într-un dosar de corupţie, acesta fiind acuzat că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.
Mediafax.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS