Acasă Local Începe lupta cu gunoaiele

Începe lupta cu gunoaiele

Salubritatea aruncă 300 de angajaţi în „lupta“ cu gunoaiele care au răsărit aproape la tot pasul în Craiova după topirea zăpezii. Curăţenia de primăvară va începe luni şi, faţă de alţi ani, echipele vor intra şi pe străzile lăturalnice.

Topirea zăpezii a dezvăluit mizeria de pe străzile orașului, multe dintre ele pline de gunoaie, praf şi nisip. Nu este o noutate că, de cele mai multe ori, cetăţenii Craiovei aruncă gunoiul la colţ de stradă. Altfel cum s-ar explica  mormanele de PET-uri, cutii, coji de cartofi pe care câinii le împrăştie zeci de metri în jur. Şi acest lucru nu se întâmplă numai în zone care au „tradiţie“ în acest sens. Nu este de mirare că la cinci metri de Biserica Madona Dudu, la o aruncătură de băţ de centrul oraşului, zac la colţ de stradă gunoaie de tot felul. Nu mai dăm exemplu bulevardul Râului sau Ştirbei Vodă, Romaneştiul şi multe alte străzi ale oraşului.

Mai întâi nisipul de pe carosabil
 
Carosabilul este iarăşi plin de nisip. A avut şi el rolul lui, pentru că a fost aruncat odată cu clorura de calciu. Tocmai de aceea, prima acţiune a angajaţilor de la Salubritate este să „răzuiască la rigolă“. „Vom demara curăţenia de primăvară de la începutul săptămânii viitoare. Participă la această acţiune peste 300 de angajaţi. Prima acţiune va fi să înlăturăm sutele de tone de nisip folosit ca antiderapant şi care acum se află pe carosabil. Vom intra foarte mult pe străzile adiacente, comparativ cu alţi ani. Oraşul este împărţit pe șapte sectoare. În fiecare sector sunt între 10 și 20 de angajaţi cărora li se pot alătura şi formaţiile operative. O mare problemă rămân în continuare acele puncte în care se aruncă în mod frecvent gunoiul. O astfel de zonă este intersecţia bulevardului Râului cu strada Popoveni. În total sunt 35 de astfel de puncte, dar ele pot fi mult mai multe. Acest lucru ţine şi de cetăţeni“, a precizat Flavius Sirop, directorul SC Salubritate Craiova SRL.
Despre străzile şi spaţiile verzi, ar fi de prisos să mai cerem şi părerea reprezentanţilor Poliţiei Locale, care au posibilitatea să aplice amenzi craiovenilor care îşi scot mizeria din propriile gospodării la marginea străzii. Nu de alta, dar ei de fiecare dată spun că fac „pândă“ la gunoi. Dacă ar fi aplicat prevederile hotărârii de consiliu local, probabil acum s-ar fi văzut şi roadele.

Şi câinii…

Iată ce ne spune Ion Paul Gheţie-Rotaru pe pagina de Facebook a Gazetei de Sud: „Din păcate, aş spune că este mizerie şi în părculeţele de copii. De pildă, în Brazdă, pe Constantin Argetoianu, de fiecare dată găsesc mizerie pe jos. Iar câinii îşi fac nevoile în nisipul unde se joacă copiii“.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version