14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj continuă investiţiile în Sănătate

CJ Gorj continuă investiţiile în Sănătate

Consiliul Judeţean Gorj va continua investiţiile de modernizare a secţiilor din cadrul Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu. Deşi la nivelul conducerii Consiliului Judeţean se ia în calcul externalizarea managementului unităţii spitaliceşti, deocamdată mandatul de interimar al actualului director Vasile Stănculete a fost prelungit. Există o continuitate în ceea ce priveşte investiţiile aflate în derulare, pentru ca în această primăvară să poată să fie şi finalizate, cel puţin două dintre acestea. Este vorba de lucrările la Secţia ATI, din cadrul Spitalului „700“, respectiv la Secţia Boli Infecţioase de la Pasarelă. Noua Secţie ATI a Spitalului „700“ va fi gata în câteva săptămâni, urmând să fie inaugurată, iar modernizarea Secţiei Boli Infecţioase este gata în proporție de 95%, mai fiind de executat lucrări exterioare şi de rezolvat câteva probleme legate de organizare.

Se urmăreşte înlocuirea lifturilor  

În derulare sunt şi lucrările la policlinica din cadrul Spitalului Judeţean. Acestea trebuie să fie încheiate peste un an şi jumătate. Consiliul Judeţean Gorj şi conducerea Spitalului Judeţean mai au în vedere achiziţionarea unei staţii noi de sterilizare, punerea în funcţiune a tomografului, înlocuirea tuturor lifturilor, precum şi finalizarea lucrărilor la centrala termică.
„Eu îmi doresc ca la Spitalul Judeţean pacientul să nu mai fie trimis după medicamente. Nu trebuie nici să caute rezervele ca să mai scoată spitalul un ban în plus. Vrem ca şi în saloane să fie oferite aceleaşi condiţii pentru pacient. Saloanele au strictul necesar de condiţii pentru ca pacientul să nu aibă de suferit. Am achiziţionat şi aparatura care lipsea la ATI şi vom pune în funcţiune şi tomograful în perioada imediat următoare. Mai avem nevoie şi de cadre medicale, iar, dacă se deblochează posturi, trebuie prevăzute şi sumele necesare pentru salarizare“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS