22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal28 de ani după gratii pentru uciderea soţiei şi soacrei

28 de ani după gratii pentru uciderea soţiei şi soacrei

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au hotărât ieri să menţină pedeapsa de 28 de ani de închisoare primită de tânărul care, în urmă cu doi ani, şi-a omorât soţia şi soacra cu mai multe lovituri de cuţit

Dorina Şolea și mama sa, Mirela Văduva, au fost înjunghiate în dimineaţa zilei de 26 februarie 2010, în scara blocului B29, de pe strada Paşcani din Craiova. Femeile au decedat înainte ca ambulanţele să ajungă la faţa locului.
Primul suspect în acest caz a fost Vasile Şolea, de 25 de ani, care era în proces de divorţ cu soţia sa, Dorina.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 26 februarie,  Vasile Şolea a aşteptat-o pe Dorina în scara blocului în care locuia mama sa. Când tânăra a coborât, acesta a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuţit. Mirela Văduva a auzit strigătele de ajutor şi a coborât ca să vadă ce se întâmplă, însă a fost şi ea înjunghiată. Fratele Dorinei, care era în baie când aceasta era înjunghiată, a auzit ţipetele mamei, iar când a coborât şi-a găsit sora şi mama într-o baltă de sânge. Autorul omorului apucase să fugă.
Vasile Şolea a fost găsit de un echipaj de poliţişti în localitatea Calopăr, satul Panaghia, ascuns într-o magazie din gospodăria bunicilor săi. Ulterior, a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi omor deosebit de grav.

28 de ani după gratii

După câteva luni, în iunie 2010, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au încheiat cercetările în acest dosar şi l-au trimis în judecată pe Vasile Şolea. Judecătorilor doljeni le-a trebuit un an până când l-au găsit vinovat şi condamnat pe inculpat. Pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, Şolea a primit 20 de ani de închisoare, iar pentru omor deosebit de grav, alţi 25 de ani. Judecătorii au dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de 25 de ani închisoare, la care au adăugat un spor de trei ani. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova de către inculpat şi de către procurori. Ieri, la doi ani după comiterea faptelor, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova s-au pronunţat.
Au păstrat pedepsele date de colegii lor de la Tribunalul Dolj pentru omor calificat şi omor deosebit de grav şi, în plus, au adăugat un cap de acuzare: port fără drept de armă albă, infracţiune pentru care l-au condamnat pe Vasile Şolea la doi ani de închisoare. Judecătorii au contopit pedepsele, urmând ca inculpatul să execute tot 28 de ani de puşcărie şi au dispus ca acesta să rămână în continuare în arest. Sentinţa de ieri a Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.

Copilul a rămas la bunici

Instanţa a dispus ca Şolea să-i plătească 20.000 de lei drept daune morale fiului său, care a împlinit cinci ani luna aceasta. În plus, Şolea a fost obligat să îi achite copilului 900 de lei pentru perioada cuprinsă între 26 februarie 2010 şi 21 iunie 2011 şi câte 150 de lei lunar până la stingerea obligaţiei.
Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, băieţelul a fost în grija bunicilor paterni după ce a rămas fără părinţi.
În mai 2010, Dumitru Şolea, bunicul copilului, a cerut instanţei ca micuţul să-i fie dat în plasament. Tribunalul Dolj a admis cererea bărbatului pe 20 mai 2010, astfel că minorul a fost dat în plasament bunicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS