6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVinde mărțișoare hand-made pentru a-și ajuta nepotul bolnav

Vinde mărțișoare hand-made pentru a-și ajuta nepotul bolnav

O femeie din Târgu Jiu a creat în ultimele luni câteva sute de mărțișoare pe care va încerca să le vândă pentru a strânge banii necesari achiziționării unei orteze pentru nepotul său de 13 ani. Copilul, fost sportiv de performanță, este imobilizat la pat de mai bine de opt luni din cauza unei maladii.
Mariana Medrega este din Târgu Jiu și în urmă cu opt luni a fost nevoită să renunțe la săptămânalul pe care îl scotea pe piață prin forțe proprii pentru a avea grijă de nepotul său, Ionuț, un copil de 13 ani, care de atunci este imobilizat la pat din cauza unei maladii necruțătoare. Ionuț învăța la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu și era unul dintre cei mai buni elevi la atletism. Îi plăcea să joace fotbal, să alerge și să se joace cu prietenii săi. Anul trecut, în vară, Ionuț a început să aibă probleme de sănătate, iar la un moment dat nu a mai putut merge. După ce l-au dus la control, bunica și mama copilului au aflat cu stupoare că băiatul suferă de maladia Legg Perthes Calve. „Este o boală care nu apare foarte des la copii, se mai numește osteocondrită a șoldului. Nepoțelul meu are ambele picioare în ghips, este imobilizat la pat, mersul fiind contraindicat. Necesită îngrijire permanentă și din trei în trei luni mergem la București, la control. Acum are nevoie de o orteză“, a spus Mariana Medrega, bunica lui Ionuț.

Mărțișoare ecologice hand-made

În lunile de iarnă, bunica a făcut câteva sute de mărțișoare pe care le va scoate la vânzare. Mărțișoare ecologice, frumos colorate și lucrate cu migală, făcute din dragoste pentru nepotul imobilizat la pat. „Am lucrat toată iarna la ele și sperăm să le vând. M-a ajutat și Ionuț, amândoi am muncit. Luni le-am scos la vânzare. Sunt migăloase. Am rețeta și ingredientele mele. Mi se rupe sufletul când mă gândesc la nepoțelul meu: era un copil atât de activ, elev la Liceul Sportiv, cu vise de performanță, cu speranțe. Avem nevoie de bani pentru a-i cumpăra ce are nevoie. Mama lui, fiica mea, a plecat în Italia, la muncă, pentru a ne trimite bani. Lui Ionuț îi este așa dor de ea. Este greu, dar sperăm ca totul să fie bine. Acum, de când e imobilizat, vin profesorii acasă și îi predau, îl ascultă. Nu a mai mers la școală din vară“, a spus Mariana Medrega. Femeia își va expune mărțișoarele în centrul municipiului Târgu Jiu, acolo unde primăria va organiza târgul de 1 și 8 Martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS