5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoala altfel, cu prezenţă obligatorie

Şcoala altfel, cu prezenţă obligatorie

Şcoala Altfel, cu prezenţă obligatorie din partea elevilor şi a dascălilor deopotrivă, nu trebuie să fie o săptămână în care să se desfăşoare pregătire pentru examene (evaluare, bacalaureat), să se recupereze materia sau să constituie prilej de plecat în excursii prin ţară.
„Sunt excluse meditaţiile sau excursiile, în afară de cele care constituie un experiment şi nu durează mai mult de şase ore“, a declarat Gianina Pîrvu, inspectorul şcolar general-adjunct al ISJ Olt. În această perioadă se pot desfăşura activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, activităţi sportive, de educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, activităţi de educaţie ecologică şi protecţia mediului, activităţi de educaţie rutieră sau de promovare a ofertei educaţionale.
„Proiectele se pot desfăşura în parteneriat cu alte unităţi de învăţământ, cu palatele şi cluburile copiilor, cu instituţii culturale şi ştiinţifice, cu Poliţia sau Jandarmeria. În vederea diversificării activităţii educative organizate în această perioadă, unităţile şcolare au posibilitatea de a desfăşura proiecte educaţionale în parteneriat cu diferite organizaţii nonguvernamentale, ale căror propuneri se găsesc pe adresa scoalaaltfel.edu.ro“, a mai spus Geanina Pîrvu.
Programul „Şcoala Altfel“ va fi urmat de două săptămâni de vacanţă cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS