Reabilitarea a două cartiere din Slatina a luat sfârşit

Autori


Minel Prina, city-managerul oraşului Slatina, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea a două proiecte cu finanţare europeană ce vizau două cartiere ale municipiului

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a semnat pe 27 octombrie 2010, la Slatina, contractul de finanţare a proiectului „Reabilitare spaţii verzi, alei de acces rutier şi pietonal, mobilier urban str. Tunari, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei şi Alexandru Ioan Cuza – Sistematizare pe verticală cartier Tunari – străzile Tunari, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei, Alexandru Ioan Cuza“, derulat prin Programul Operaţional Regional (POR).

„Acest proiect face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Slatina, care include 13 proiecte de reabilitare a infrastructurii urbane degradate şi acţiuni de reabilitare a infrastructurii sociale, şi îmbunătăţirea serviciilor sociale cu o valoare de 132.204.744 de lei. De asemenea, proiectul a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii prin modernizarea infrastructurii de transport a localităţii, precum şi sprijinirea dezvoltării economice şi pentru atragerea investiţiilor interne şi externe“, a declarat Minel Prina, în conferința de presă susținută ieri.


Obiectivul specific al proiectului a fost de a reabilita zona cartierului Tunari (străzile și aleile de acces adiacente străzilor Tunari, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei şi A.I. Cuza). Acest proiect a constat în sistematizarea pe verticală a zonei aferente străzilor din cartierul Tunari prin realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale, sistematizarea verticală a zonei aferente străzii prin realizarea de trotuare şi spații de parcare, dar şi asigurarea accesului la proprietăţi. De asemenea, această intervenţie de reabilitare şi modernizare a perimetrului a avut un impact pozitiv asupra întregii populaţii din localitate. Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 16 luni şi a avut o valoare totală de 15.852.077,87 lei, din care 12.359.079,09 lei au reprezentat valoare eligibilă pentru finanţare POR. Contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul de Dezvoltare Regională, a fost de 9.930.520,05 lei, 2.181.377,46 lei fiind alocaţi din bugetul naţional, iar 247.181,58 lei a reprezentat cofinanţarea eligibilă a Primăriei Slatina.

Cel de-al doilea proiect „Reabilitare spaţii verzi, alei de acces pietonal şi rutier, mobilier urban str. Cireaşov, Prelungirea Tunari, A.I. Cuza – Sistematizare pe verticală cartier cuprins între SC Minatex, str. Crişan şi SC Comprem“ derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1, a fost semnat, de asemenea, pe 27 octombrie 2010 şi face parte din acelaşi plan de dezvoltare. El a avut drept obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea accesibilităţii şi atractivităţii prin reabilitarea infrastructurii urbane şi ameliorarea serviciilor urbane, care sunt aferente zonei cartierului Minatex. „Obiectivele specifice au fost realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale, sistematizarea verticală a zonei aferente străzii prin realizarea de trotuare şi spații de parcare, dar şi asigurarea accesului la proprietăţi, precum şi siguranţa ciculaţiei, pentru a spori în mod direct confortul urban al celor 5.900 de locuitori ai cartierului Minatex“, a mai spus Prina. Perioada de desfăşurare a fost de 16 luni, iar întreg proiectul a avut o valoare totală de 13.508.171,66 lei, din care 10.545.225,15 lei a fost finanţare prin POR.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 28 februarie 2012

Actualitate

» Emisie specială Nașul.Tv
» Şi copiii din Oltenia au dreptul la chirurgia modernă
» România a blocat luarea unei decizii privind candidatura Serbiei la UE
» CSM a emis aviz de percheziţie şi reţinere pentru o judecătoare de la ÎCCJ
» Cazul de la Strehaia se va judeca la Craiova
» Judeţele Dolj şi Mehedinţi vor primi motorină ca ajutor umanitar de la Guvern
» Alpinism – Crina “Coco” Popescu a primit certificarea World Records Academy
» Valer Dellakeza, recompensat cu premiul UNITER pentru întreaga activitate
» Se întrerupe apa în municipiul Târgu Jiu

Local

» Nominalizarea lui Meleşcanu ca director al SIE provoacă valuri
» Dinel Staicu – cod roşu în justiţie
» Reabilitarea a două cartiere din Slatina a luat sfârşit
» Primăria repară poduri
» Cupa Mărţişorului la fotbal în sală
» Vin banii pentru handbal
» 60.000 de lei pentru zilele oraşului Târgu Jiu
» S-a autodenunţat
» Şcoala altfel, cu prezenţă obligatorie
» Dunărea, ameninţată de poduri de gheaţă
» Bălţi veneţiene pe străzile Craiovei
» Oameni de afaceri reţinuţi în urma descinderilor mascaților
» Copil călcat în picioare de un jandarm
» Craiovenii trec pe boiler

Dolj

» Servicii mai eficiente la AJOFM

Gorj

» Ziua Porţilor deschise la ISU
» Angajat al ISU, vinovat de producerea unui accident
» Ciurel de la PSD, fără permis
» Proprietarii solariilor distruse de zăpadă aşteaptă ajutor de la guvern

Sport

» Bănel n-a mai strălucit
» Doar Mutu a jucat în etapa a 25-a din Serie A
» „O victorie cu Uruguay ar fi un succes răsunător“
» Cernat a dat gol cu Ankaragucu
» Munca aduce convocările
» Poftă de gol pentru handbaliştii de la CSU
» Voina, nemulțumit de jucătoarele sale
» Nikolic nu mai are încredere în Faur
» Pasă neagră la Energia
» Craiovenii, naşii dinamoviştilor

Bani & Afaceri

» Evazionist versus inspector fiscal

Magazin

» HOROSCOP
» Celine Dion şi-a anulat o serie de concerte
» Oscarurile, marcate de premiere
» Ioana Maria Moldovan, vacanţă în locuri exotice
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Roboţi… umani
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Langereis şi Junior, noile grupe sanguine
» Tehnologie în slujba sănătăţii

Top