5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReabilitarea a două cartiere din Slatina a luat sfârşit

Reabilitarea a două cartiere din Slatina a luat sfârşit

Minel Prina, city-managerul oraşului Slatina, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea a două proiecte cu finanţare europeană ce vizau două cartiere ale municipiului

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a semnat pe 27 octombrie 2010, la Slatina, contractul de finanţare a proiectului „Reabilitare spaţii verzi, alei de acces rutier şi pietonal, mobilier urban str. Tunari, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei şi Alexandru Ioan Cuza – Sistematizare pe verticală cartier Tunari – străzile Tunari, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei, Alexandru Ioan Cuza“, derulat prin Programul Operaţional Regional (POR).
„Acest proiect face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Slatina, care include 13 proiecte de reabilitare a infrastructurii urbane degradate şi acţiuni de reabilitare a infrastructurii sociale, şi îmbunătăţirea serviciilor sociale cu o valoare de 132.204.744 de lei. De asemenea, proiectul a avut ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii prin modernizarea infrastructurii de transport a localităţii, precum şi sprijinirea dezvoltării economice şi pentru atragerea investiţiilor interne şi externe“, a declarat Minel Prina, în conferința de presă susținută ieri.
Obiectivul specific al proiectului a fost de a reabilita zona cartierului Tunari (străzile și aleile de acces adiacente străzilor Tunari, Ecaterina Teodoroiu, Artileriei şi A.I. Cuza). Acest proiect a constat în sistematizarea pe verticală a zonei aferente străzilor din cartierul Tunari prin realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale, sistematizarea verticală a zonei aferente străzii prin realizarea de trotuare şi spații de parcare, dar şi asigurarea accesului la proprietăţi. De asemenea, această intervenţie de reabilitare şi modernizare a perimetrului a avut un impact pozitiv asupra întregii populaţii din localitate. Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 16 luni şi a avut o valoare totală de 15.852.077,87 lei, din care 12.359.079,09 lei au reprezentat valoare eligibilă pentru finanţare POR. Contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul de Dezvoltare Regională, a fost de 9.930.520,05 lei, 2.181.377,46 lei fiind alocaţi din bugetul naţional, iar 247.181,58 lei a reprezentat cofinanţarea eligibilă a Primăriei Slatina.
Cel de-al doilea proiect „Reabilitare spaţii verzi, alei de acces pietonal şi rutier, mobilier urban str. Cireaşov, Prelungirea Tunari, A.I. Cuza – Sistematizare pe verticală cartier cuprins între SC Minatex, str. Crişan şi SC Comprem“ derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1, a fost semnat, de asemenea, pe 27 octombrie 2010 şi face parte din acelaşi plan de dezvoltare. El a avut drept obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea accesibilităţii şi atractivităţii prin reabilitarea infrastructurii urbane şi ameliorarea serviciilor urbane, care sunt aferente zonei cartierului Minatex. „Obiectivele specifice au fost realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale, sistematizarea verticală a zonei aferente străzii prin realizarea de trotuare şi spații de parcare, dar şi asigurarea accesului la proprietăţi, precum şi siguranţa ciculaţiei, pentru a spori în mod direct confortul urban al celor 5.900 de locuitori ai cartierului Minatex“, a mai spus Prina. Perioada de desfăşurare a fost de 16 luni, iar întreg proiectul a avut o valoare totală de 13.508.171,66 lei, din care 10.545.225,15 lei a fost finanţare prin POR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS