5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria repară poduri

Primăria repară poduri

Primăria Craiova se pregăteşte să investească zece milioane de lei în consolidarea a două poduri intens circulate din municipiu

Consiliul Local Craiova a aprobat în unanimitate, săptămâna trecută, documentaţiile de avizare pentru două investiţii urgente. Este vorba despre reabilitarea Pasajului Electroputere, situat pe Calea Bucureşti, la intersecţia cu bulevardul Decebal, şi de podul către Melineşti, care trece peste triajul CFR.

Podul peste triaj – 5,7 milioane de lei

Având o lungime de 186 m, podul care traversează magistrala dublă Bucureşti – Timişoara şi cele 18 linii ale triajului CFR asigură legătura către Cimitirul Nord şi viitorul târg de la Tancodrom. În urma expertizei realizate de Institutul de Cercetări în Transporturi INCERTRANS SA Bucureşti, au reieşit următoarele: „Podul se încadrează în clasa stării tehnice III – stare satisfăcătoare; elementele constructive prezintă degradări vizibile pe zone întinse, cu afectarea secţiunii transversale. Măsurile care se recomandă sunt următoarele: reparaţii, reabilitări, consolidări“. În urma expertizei, Direcţia de Investiţii şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova a considerat că, fără nici o investiţie, starea podului se va degrada, aşa că a propus reabilitarea acestuia.
Primul pas a fost făcut joi, când Consiliul Local Craiova a aprobat documentaţia de avizare a acestei investiţii, în valoare totală de 5,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Investiţia, care se va întinde pe 12 luni, presupune repararea plăcii de beton actuale, turnarea unei plăci de suprabetonare groasă de 12-20 cm, peste care se va pune hidroizolaţie şi covor asfaltic. Vor fi totodată reparate şi trotuarele, care vor fi dotate cu parapeţi pietonali noi.

Pasajul Electroputere – 4,3 milioane de lei

Cel mai circulat pod din Craiova – Pasajul Electroputere – necesită şi el reparaţii. Expertiza, realizată tot de firma INCERTRANS, a relevat faptul că „podul se încadrează în clasa stării tehnice III – stare satisfăcătoare, elementele constructive prezintă degradări vizibile pe zone întinse, cu afectarea secţiunii transversale“.
Ca atare, specialiştii de la Direcţia de Investiţii şi Servicii Publice a primăriei au propus şi în acest caz reabilitarea acestui pod, cu o lungime totală de 57 m şi o lăţime a carosabilului de 21 m. Valoarea totală a investiţiei ar fi de 4,3 milioane de lei, inclusiv TVA, cuprinzând şi în acest caz o suprabetonare de 20 cm, urmată de o hidroizolaţie, un strat de protecţie şi două straturi de asfalt de câte 4 cm. Durata investiţiei este de nouă luni.
Atât în cazul Pasajului Electroputere, cât şi al podului către Şimnicu de Sus şi Melineşti, investiţiile ar urma să fie făcute cu bani din bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS