10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiu pentru studentul care a înapoiat banii găsiţi

Premiu pentru studentul care a înapoiat banii găsiţi

Gestul de responsabilitate al studentului craiovean care a găsit 30.000 de lei pe un bancomat din Bănie şi i-a dus la poliție nu a trecut neobservat de cadrele didactice din Universitatea din Craiova. Tânărul a fost premiat de reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior, care spun că sunt mândri de comportamentul său.
„Studentul Cristian Ene de la Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova, prin modul în care a procedat acum câteva zile, când a predat o sumă importantă de bani găsită întâmplător, a dat dovadă de responsabilitate, atitudine care caracterizează un adevărat cetățean. De aceea, cadrele didactice de la Universitatea din Craiova, dorind să pună în valoare un asemenea gest, au decis să îi ofere un premiu de 1.000 de lei“, a declarat prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universităţii din Craiova.

„Părea că sunt foarte mulţi bani acolo şi sigur cel care îi pierduse trebuia să plătească toată viaţa pentru ei“

Reamintim că duminică după-amiază, în jurul orei 15.00, Cristian Ene, din Craiova, s-a prezentat la sediul Secţiei 3 Poliţie, unde a anunţat că, în timp ce se afla în incinta Complexului Studenţesc de pe strada Petre Ispirescu, pe bancomatul din încăperea agenţilor de pază a găsit două plicuri din plastic pline cu bani. Oamenii legii au constatat că în cele două plicuri se găseau 30.000 de lei, bani care, din cercetările efectuate, s-a dovedit că fuseseră uitaţi de agenţii firmei care alimentaseră bancomatul.
Cristian Ene este student în anul întâi la Facultatea de Științe Sociale din Craiova şi lucrează la o firmă de publicitate pentru a-şi plăti studiile. Acesta a decis să predea banii la poliţie din două motive: pentru a face o faptă bună şi pentru că persoana care îi pierduse sau îi uitase ar fi avut de suferit. „Părea că sunt foarte mulţi bani acolo şi sigur cel care îi pierduse trebuia să plătească toată viaţa pentru ei. Am făcut un lucru bun. Toţi colegii şi prietenii m-au «bâzâit» după aceea, însă aproape toţi au spus că ar fi făcut la fel“, a declarat, la momentul respectiv, Cristian Ene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS