10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRănit de gheaţa căzută

Rănit de gheaţa căzută

Avocatul craiovean Eugen Ruican a fost rănit, ieri, în jurul prânzului, de câteva bucăţi de gheaţă care au căzut de pe clădirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj. Maşina avocatului a fost avariată serios, iar alte trei persoane au scăpat ca prin urechile acului.
Eugen Ruican a povestit că a venit la DGASPC Dolj cu trei clienţi şi a lăsat maşina parcată în apropierea clădirii. Când au ieşit din clădire, au fost la un pas să fie toţi loviţi de bucăţile de gheaţă şi de zăpada care au căzut de pe acoperişul clădirii în care are sediul instituţia. „Când ne-am apropiat de maşină, am auzit un zgomot, m-am uitat în sus şi am apucat să fac doar un pas. Gheaţa m-a lovit în cap, pe spate, în zona bazinului şi pe picioare, iar maşina este făcută praf“, a spus Eugen Ruican. Unul dintre clienţii avocatului, care nu a fost însă lovit de bucăţile de gheaţă, a explicat că toţi patru au avut noroc chior, pentru că au întârziat câteva clipe. „Am avut noroc că am întârziat puţin la o discuţie, pentru că, dacă apucam să ne apropiem mai mult de maşină sau să intrăm în ea, ne lovea bucata aceea mare de gheaţă care a distrus-o“, a spus Ion Trifu, unul dintre clienţii avocatului Ruican.
Imediat după incident, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţişti care au blocat traficul, dar şi o ambulanţă.
Avocatul Eugen Ruican a primit primele îngrijiri medicale în ambulanţă, însă a refuzat să fie transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. „O să mă duc ulterior la spital pentru investigaţii şi o să îi dau în judecată şi o să le cer banii pentru reparaţia maşinii“, a încheiat Ruican, arătând cu degetul spre clădirea DGASPC Dolj.

„Atenţie, cade zăpadă!“
 
Conducerea DGASPC Dolj spune că au fost luate toate măsurile pentru a se evita astfel de incidente. Mai exact, Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj, a precizat pentru GdS că ţurţurii care s-au format au fost îndepărtaţi dimineaţa şi seara. În plus, au fost puse panouri prin care trecătorii erau avertizaţi că există risul căderilor de zăpadă de pe acoperişul care este dotat cu parazăpezi.
Cât despre posibilele despăgubiri pe care le-ar putea cere avocatul care s-a ales cu maşina avariată serios, directorul Florin Stancu a precizat că va respecta orice decizie a instanţei în acest caz. „Persoana respectivă avea maşina parcată neregulamentar. Dacă ne dă în judecată, o să mergem în instanţă şi o să ne susţinem nevinovăţia. Oricum, o să respectăm orice decizie a instanţei“, a declarat Florin Stancu.
Reprezentanţii municipalităţii spun însă că închiderea trotuarelor prin anunţuri de genul celor puse de angajaţii DGASPC Dolj nu este legală.
Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, a spus chiar că e ilegal ca proprietarii imobilelor să împrejmuiască trotuarul pentru ca lumea să nu treacă pe sub ţurţuri. „Aceea este o izolare nelegală. Noi, ca şi Poliţie Locală, izolăm trotuarul cu o bandă anume inscripţionată şi numai pe perioada cât se intervine pentru a se da jos ţurţurii“, a explicat Mateescu.

Conductele de gaze, „victimele“ zăpezii

Zăpada şi gheaţa care au căzut de pe acoperişuri au dat bătăi de cap GDF Suez, distribuitorul de gaze naturale din municipiul Craiova. Zeci de familii au rămas luni seară fără gaze, după ce ţevile au fost avariate de gheaţa căzută de pe acoperişurile blocurilor.
Luni seară, bucăţile de gheaţă care au căzut de pe blocul D31 din cartierul craiovean Brazda lui Novac au avariat conducta de gaze care alimenta apartamentele de pe una dintre scările blocului.
Craiovenii care locuiesc în blocul D31 au povestit că au auzit o bufnitură puternică, aceasta fiind urmată imediat de un „şuierat“. Când şi-au dat seama că „şuieratul“ este provocat de gazele care ieşeau dintr-o conductă ruptă, au ieşit din bloc. La faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri, dar şi lucrătorii GDF Suez, care au întrerupt alimentarea cu gaze. Prezent a fost şi viceprimarul Mărinică Dincă. Acesta a explicat că nu a fost nevoie de evacuarea locatarilor, dar şi că un eveniment similar a avut loc și în cartierul Sărari.
Tot luni seară, conducta de gaze care trece pe lângă blocurile M21 şi M22 din cartierul Sărari a fost avariată de căderile de zăpadă şi gheaţă. Şi în acest caz, alimentarea cu gaze a fost oprită, iar avaria a fost remediată abia Ieri.
Lucrătorii GDF Suez au fost solicitaţi să intervină ieri la blocul 191 din cartierul Craioviţa Nouă, unde reţeaua de gaze care alimenta trei apartamente din bloc a fost avariată de gheaţa şi zăpada care au căzut de pe bloc.

Elevă din Slatina, lovită de zăpadă
O elevă de 12 ani, de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina a ajuns la spital, după ce o bucată de zăpadă i-a căzut în cap. O salvare s-a deplasat imediat la fata locului şi a transportat-o pe elevă la spital. „Eleva acuza dureri la umăr şi cot, dar nu prezenta nici o plagă“, a declarat medicul Adrian Popa, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS