10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul şpăgar din Fărcăşeşti aşteaptă sentinţa

Primarul şpăgar din Fărcăşeşti aşteaptă sentinţa

Constantin Pârvulescu, primarul din Fărcăşeşti, în prezent suspendat din funcţie şi judecat pentru luare de mită în stare de arest preventiv, aşteaptă cu nerăbdare pronunţarea sentinţei

La termenul de ieri, 21 februarie, instanţa de judecată a mai audiat un martor şi a ascultat pledoariile avocaţilor apărării, dar şi acuzele aduse de reprezentantul DNA Gorj. Acesta a fost ultimul termen înainte ca instanţa de judecată să anunţe sentinţa din acest dosar. Constantin Pârvulescu (foto) este acuzat că în decursul mai multor ani a pretins unor oameni de afaceri peste 350.000 de euro în bani şi bunuri, pentru a le acorda lucrări în comuna Fărcăşeşti. Dosarul a fost instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în baza unor autodenunţuri. La finalul şedinţei de judecată de ieri, instanţa a anunţat că dosarul rămâne în pronunţare. La solicitarea avocaţilor apărării, magistratul de caz a anunţat că pronunţarea sentinţei va fi amânată cu câteva zile, timp în care avocaţii vor mai depune la dosar câteva acte. Fostul edil a angajat trei avocaţi din Târgu Jiu şi doi din Cluj, toţi cerând achitarea primarului pentru faptele de corupţie. Cel mai probabil, sentinţa în acest dosar va fi făcută publică în decurs de o săptămână.

În arest preventiv
de un an

În martie se împlineşte un an de când fostul edil Constantin Pârvulescu este în arest preventiv. În rechizitoriul DNA se spune că, în perioada iunie 2000-2008, Pârvulescu, în calitate de primar al comunei Fărcăşeşti, a primit de la doi denunţători foloase materiale injuste totalizând 1.296.883 de lei, echivalentul a 364.597 de euro, în schimbul atribuirii preferenţiale a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de cele două persoane şi în schimbul aprobării unor plăţi restante pe care Primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători. Pe 4 martie 2011, Constantin Pârvulescu a fost arestat preventiv, după trei zile fiind suspendat din funcţia de primar al comunei Fărcăşeşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS