15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA cedat asfaltul sub roţi

A cedat asfaltul sub roţi

După topirea zăpezii apar gropile din asfalt, care le dau mari bătăi de cap participanţilor la trafic. A simţit-o pe pielea lui şi şoferul unui camion încărcat cu butelii, căruia i-a fugit asfaltul de sub roţi pe o stradă din Drobeta Turnu Severin. Strada fusese renovată în toamna anului 2011.
Camionul a rămas blocat în groapa făcută în asfalt sub presiunea maşinii, iar şoferul nu a mai putut înainta. Strada a fost renovată de Primăria Drobeta Turnu Severin împreună cu societatea Secom de apă şi canal, care a lucrat la schimbarea reţelei de apă. După ce zăpada s-a topit, asfaltul s-a înmuiat şi la cea mai mică greutate a cedat.
„Treceam cu maşina plină cu butelii şi, când am virat dreapta să intru pe o stradă, am rămas înţepenit. La început nu mi-am dat seama. Când m-am dat jos din maşină, am văzut că se lăsase asfaltul şi intrase roata în groapă“, a spus şoferul camionului.
Reprezentanţii firmei Secom au ajuns imediat la faţa locului, însă au devenit foarte recalcitranţi atunci când au fost întrebaţi despre lucrare. În cele din urmă, după ce spiritele s-au mai calmat, firma de apă şi canal a motivat că din cauza zăpezii şi a gerului s-a întâmplat totul.
„Am venit la faţa locului, am văzut care este problema. Totul s-a întâmplat pentru că acum o săptămână a trebuit să facem o lucrare la o gură de canal şi din cauza gerului a îngheţat cimentul şi nu am mai putut să lucrăm, iar acum sub greutate a cedat. Am adus două buldozere, o să scoatem camionul şi totul se va rezolva. Nu este nici o problemă“, a declarat Marian Neagoe, reprezentantul societăţii Secom.
Primăria şi firma de furnizare a apei au adus o macara pentru ridicarea camionului din groapă şi, dacă va fi cazul, vor plăti reparaţiile camionului.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS