8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Rupţi de lume

Mai bine de 200 de oameni din localitatea Cărămidaru, judeţul Mehedinţi, sunt izolaţi de două săptămâni. Oamenii spun că nu mai au alimente, pâine şi nici apă de băut. Bătrânii se tem că vor cădea pe ei locuinţele din cauza greutății omătului, iar copiii merg kilometri întregi prin zăpadă ca să ajungă la şcoală.
Rupţi de lume şi la mila Domnului, aşa se consideră localnicii din satul Cărămidaru. Oamenii spun că de două săptămâni nu a mai ajuns nimeni la ei, iar despre drumuri ori uliţe deszăpezite nici nu poate fi vorba.
„Suntem vai de capul nostru, nu mai ştim unde să ne ducem şi la cine să cerem ajutorul! Nu mai avem ce să mai mâncăm, făină mai am puţină ca să mai fac pâine, am tot mâncat mămăligă zilele astea. Maşina cu pâine nu mai vine la magazin, orez, fidea, zahăr, nu mai este nimic de vânzare. Poate dumneavoastră reuşiţi să duceți vestea pe la autorităţi, să ne ajute şi de noi“, a spus o bătrână cu lacrimi în ochi.
Ca să poată răzbi prin zăpadă, oamenii înjugă boii şi fac pârtii cu plugul de lemn.
„Împreună cu un vecin am făcut un plug din lemn şi l-am prins după boi şi aşa am făcut pârtie prin sat, ca să putem merge unde avem treabă. Nu a trecut nimeni să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva. Bine că încă avem curent în casă şi nu stăm în beznă, că de mâncare nu ştiu ce o să facem“, a mai spus un localnic.
Viață grea au atât navetiştii care trebuie să ajungă la muncă la Severin sau la Motru, dar şi elevii, care merg prin zăpada ce trece de genunchi. La Primăria Şişeşti, instituție ce ar trebui să aibă grijă şi de cei 200 de oameni din Cărămidaru, vineri după prânz nu era nimeni.
„Nu este nimeni la primărie. Domnul primar e plecat la Severin cu treabă. Nu ştiu să vă spun mai multe“, a spus paznicul primăriei.
Localnicii din Cărămidaru aşteaptă un utilaj să deszăpezească drumurile, aşa cum aşteaptă să vină şi primăvara să îşi poată relua viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS