12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNumărătoare inversă pentru Gaudeamus

Numărătoare inversă pentru Gaudeamus

Caravana Târgului de Carte „Gaudeamus“ 2012 va poposi, în mai puţin de două săptămâni, şi la Craiova. Mai exact, în perioada 29 februarie – 4 martie, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, va lua startul a XI-a ediţie a târgului de carte. Aceasta este organizată, ca de obicei, de Radio România, în parteneriat cu studiourile radio teritoriale.
Şi anul acesta, ca de fiecare dată, târgul va fi compus din diverse manifestări, cum ar fi expoziţia propriu-zisă cu vânzare de carte şi produse multimedia cultural-educative, premiile Gaudeamus, campania de donare de cărţi „Cărţile se întorc acasă“ (destinată colectării de cărţi de la persoane fizice şi orientării lor spre biblioteci publice din zone rurale defavorizate şi din diaspora românească), precum şi tombole şi concursuri.
Caravana Gaudeamus a crescut în substanţă şi s-a extins geografic pe parcursul anilor. În Craiova, ea are loc anual, încă din anul 2002, clasându-se pe locul doi la numărul de ediţii. Pe primul loc se află Cluj-Napoca, oraş care va împlini, anul acesta, 13 ediţii.
Din Craiova, Caravana „Gaudeamus“ se va muta la Cluj-Napoca (28 martie – 1 aprilie) şi la Timişoara (2 – 6 mai), urmând ca în perioada 11 – 15 august să se oprească pe faleza din staţiunea Mamaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS