7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEvaziune de trei milioane de lei din vânzarea de carne

Evaziune de trei milioane de lei din vânzarea de carne

Doi craioveni, un bărbat şi o femeie, au fost reţinuţi joi de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
Potrivit ofiţerilor din cadrul IPJ Dolj, din cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigarea Fraudelor s-a stabilit că Dumitru Vasilica, de 45 de ani, şi Angela Lascu, de 54 de ani, din Craiova, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale din municipiu şi din comuna Carpen, s-au sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat cu suma de 3.100.000 de lei. Ancheta poliţiştilor vizează perioada 2008 – 2011, când cei doi nu au declarat toate operaţiunile comerciale derulate prin societăţile pe care le administrau. După cum au stabilit anchetatorii, cei doi craioveni şi-au deschis prima firmă în anul 2008 şi s-au apucat de comercializarea carcaselor de porc şi bovină. Aceștia cumpărau animale de la persoane fizice din judeţ fără să întocmească nici un fel de documente, după care livrau carcasele unor societăţi comerciale care, la rândul lor, le virau în conturi sumele de bani cerute cu tot cu TVA. Poliţiştii spun că Dumitru Vasilica şi Angela Lascu „uitau“ să achite obligaţiile către stat, iar când firma acumula datorii foarte mari, o închideau şi înfiinţau alta. În total, între anii 2008 şi 2011, cei doi au administrat societăţile Doru & Gabi SRL, AgroDoromir SRL, AgroŢărăncuţa SRL şi AgroBujorel SRL.
Dumitru Vasilica şi Angela Lascu au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore, iar vineri dimineaţă au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiaţi de procurorul de caz. Cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au dispus pe numele lor obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, astfel că ei vor fi cercetați în stare de libertate.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS