7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn acoperiş prăbuşit era să omoare patru oameni

Un acoperiş prăbuşit era să omoare patru oameni

Un cititor al Gazetei de Sud a trimis fotografii pe [email protected] cu casa fără acoperiș

Patru persoane din comuna doljeană Leu au scăpat nevătămate ieri, după ce acoperişul casei în care locuiau s-a prăbuşit sub greutatea nămeţilor. „Stăteam în casă, ne încălzeam la foc când am auzit, dintr-o dată, pârâituri. Pereţii s-au fisurat şi am fugit repede afară. Am luat şi noi ce-am apucat, butelia… Am avut noroc, pentru că, într-una dintre camere, s-a prăbuşit tavanul“, a declarat Aurel Beleţ, unul dintre cei care locuiau în casă. Misiunea de salvare a fost cu atât mai grea, cu cât unul dintre locatari este bătrân şi bolnav. Acoperişul prăbuşit a pus în pericol şi casa de lângă, în care se afla şi un copil, dar în cele din urmă situaţia a fost rezolvată.
„Le-am găsit o casă în care locuia înainte o bătrână şi acum stau acolo. Ne-am interesat şi vor primi despăgubiri pe baza asigurării obligatorii a locuinţei, care acoperă şi astfel de evenimente. Acum încercăm să recuperăm cât putem din lucrurile din casă“, a declarat viceprimarul comunei, Iulian Cristescu.
O rezolvare s-a găsit şi pentru Ştefan Ilie, bărbatul din comuna Întorsura, care locuia într-o cameră neîncălzită, al cărei tavan se sprijinea în mai multe bârne ca să nu cadă. Sinistrat din cauza inundaţiilor de acum câţiva ani, Ştefan nu a putut beneficia de o casă nouă care trebuia ridicată din banii guvernului, deoarece nu a fost construită la timp, iar executivul şi-a luat banii înapoi. Pentru el, conducerea primăriei din localitate a găsit o cameră în vecini, unde acesta locuieşte acum cu chirie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS