13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii ajută sinistraţii

Oltenii ajută sinistraţii

Craiovenii au donat în numai trei zile peste opt tone de alimente care vor ajunge pe mesele oamenilor din localităţile acoperite de nămeţi din Ialomiţa şi Teleorman. Craiovenilor li s-au alăturat jandarmii, poliţiştii, agenţii de penitenciare şi pompierii, care strâng bani şi alimente pentru sinistraţii din judeţele afectate de zăpadă şi viscol.

Militarii din Garnizoana Craiova au trimis o parte din produsele donate de craioveni, în zilele de 11, 12 şi 13 februarie, pentru românii izolaţi de nămeţi din judeţele Teleorman şi Ialomiţa. Mai exact, ieri, de la Batalionul 116 Logistic „Iancu Jianu“ de pe strada Caracal din Craiova au plecat două camioane încărcate cu 7,5 tone de alimente către judeţul Teleorman. Potrivit militarilor Brigăzii II Infanterie „Rovine“, unul dintre camioane a fost încărcat cu 4,5 tone de produse alimentare (de la ulei, zahăr, făină, mălai şi până la conserve, apă minerală şi medicamente) din cele 8,5 tone donate de craioveni între 11 și 13 februarie la cortul amplasat de militarii Garnizoanei în centrul municipiului. Al doilea camion a fost încărcat cu trei tone de alimente strânse de la locuitorii din Târgu Jiu în ultimele zile.
Militarii spun că atât craiovenii, cât şi cetăţenii din Târgu Jiu s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să doneze în numai trei zile aproape nouă tone de alimente. Şi asta, în condiţiile în care militarii au fost nevoiţi să refuze cantităţi importante de alimente perisabile. Mulți dintre donatorii craioveni au vrut să rămână anonimi. „Cei mai mulţi dintre cei care au donat, fie că au fost cetăţeni sau reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au dorit să-şi păstreze anonimatul. Întreaga cantitate de alimente va fi transportată la Prefectura Teleorman, iar autorităţile de acolo le vor distribui în localităţile afectate“, a precizat lt. col. Oliver Anghel, ofiţer de relaţii publice al  Brigăzii II Infanterie „Rovine“. Ieri, cu ocazia plecării celor două camioane cu alimente, prefectul Nicolae Giugea le-a mulţumit craiovenilor care au donat alimente pentru persoanele din localităţile ialomiţene şi teleormănene acoperite de zăpadă.
Restul de patru tone de produse alimentare donate de craioveni vor pleca astăzi cu un camion militar către judeţul Ialomiţa.

S-au alăturat poliţiştii, jandarmii şi pompierii

Pe lângă campania de strângere de alimente organizată de militarii craioveni, jandarmii, poliţiştii, pompierii şi agenţii Penitenciarului de Minori şi Tineri strâng bani şi alimente pentru locuitorii din Giurgiu, Brăila, Vrancea, Buzău sau Ialomiţa, judeţe afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol.
Angajaţii Penitenciarului pentru Minori şi Tineri din Craiova au demarat o campanie de strângere de bani din rândul personalului, cu care vor cumpăra alimente pentru persoanele din localităţile acoperite de nămeţi. Şi Penitenciarul Pelendava a organizat între 13 şi 15 februarie o campanie pentru ajutorarea persoanelor din zonele afectate de căderile masive de zăpadă. Cu banii donaţi de lucrătorii penitenciarului au fost cumpărate alimente neperisabile, care au fost transportate la sediul Prefecturii Dolj, de unde vor fi distribuite sinistraţilor.
De asemenea, jandarmii şi poliţiştii doljeni contribuie cu bani pentru cumpărarea de alimente destinate persoanelor aflate în dificultate. Şi pompierii desfăşoară o campanie de strângere de bani şi produse alimentare, care sunt însă destinate persoanelor din judeţul Dolj care fac faţă cu greu iernii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS