10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorul accidentului mortal de la Băileşti era băut

Autorul accidentului mortal de la Băileşti era băut

Medicii legişti din cadrul IML Craiova au trimis joi poliţiştilor din Băileşti rezultatele analizelor toxicologice făcute în cazul şoferului de 19 ani din Băileşti, care a produs un accident de circulaţie în urma căruia şi-a pierdut viaţa o elevă de 17 ani din localitate. În certificatul medico-legal  întocmit de IML Craiova s-a consemnat că tânărul şofer a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, Andrei Găină, de 19 ani, din Băileşti, în timp ce conducea un Ford Mondeo pe strada Gabroveni din localitate, la intrarea într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei, a lovit o bordură, după care s-a răsturnat. După aceea, maşina a lovit şi retezat un stâlp de pe marginea drumului, iar în urma impactului, pasagera de pe locul din dreapta-faţă al maşinii, Beatrice S., de 17 ani, elevă a Liceului „Mihai Viteazul“ din localitate, a murit pe loc. Cercetările făcute la faţa locului de poliţişti au arătat că accidentul a avut drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed la acea oră. Poliţiştii doljeni au mai precizat că tânărul şofer mirosea a alcool, motiv pentru care a fost dus la spitalul din localitate, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Ulterior, pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările în acest caz fiind supravegheate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti. Joi, poliţiştii au primit de la IML Craiova certificatul medico-legal, în care medicii legiști au consemnat că Andrei Găină avea o alcoolemie de 0,80 grame/litru. La a doua probă de sânge, luată, potrivit procedurilor, la o oră după prima, alcoolemia a fost de 0,70 grame/litru.
Potrivit anchetatorilor, s-a dispus efectuarea calculului retroactiv al alcoolemiei, pentru a se stabili valoarea exactă a acesteia în momentul producerii accidentului. În funcţie de calculul retroactiv al alcoolemiei, anchetatorii îl pot acuza pe şofer şi de comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, s-a dispus şi expertizarea tehnică a autoturismului condus de Andrei Găină.
• Aldezir Marin  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS