9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAproape 9.000 de ţigarete confiscate în trafic

Aproape 9.000 de ţigarete confiscate în trafic

Poliţiştii din Vânju Mare au confiscat în patru ore 8.760 de ţigarete, pe care le-au descoperit într-o autoutilitară condusă de un mehedinţean. Tot în aceeaşi acţiune, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 1.470 de lei pentru neregulile depistate în trafic. Extinzând cercetările, poliţiştii au aflat că ţigările aparţin unor bărbaţi din Bălăciţa, care le cumpăraseră din Drobeta Turnu Severin. Cei doi mehedinţeni le-au spus oamenilor legii că ţigările le-au procurat pentru consum propriu.
„Poliţiştii din Vânju Mare şi Secţia 7 Poliţie Rurală au organizat o acţiune pentru combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile în rândul participanţilor la trafic, acţionând în localităţile Vânju Mare, Rogova şi Corlăţel. Au fost legitimate 52 de persoane şi controlate 29 de autovehicule, fiind aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.470 de lei. În Vânju Mare, agenţii de poliţie au oprit pentru control, pe strada Republicii, o autoutilitară condusă de Titi V., de 47 de ani, din comuna Bălăciţa, judeţul Mehedinţi. Procedând la verificarea autovehiculului, au fost descoperite 8.760 de ţigarete, de provenienţă sârbească, iar din verificările efectuate s-a stabilit faptul că întreaga cantitate de ţigări aparţine lui Ion B., de 58 de ani, şi Nelu A., de 31 de ani, ambii din localitatea Bălăciţa, judeţul Mehedinţi, pasageri în autovehicul, şi care au declarat că ţigările au fost cumpărate de la o persoană din Drobeta Turnu Severin, a cărei identitate nu o cunosc, deţinându-le pentru consum propriu“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, urmând să fie sesizate autorităţile vamale pentru luarea măsurilor legale.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS