27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorul lui Bercea Mondial, mutat disciplinar

Procurorul lui Bercea Mondial, mutat disciplinar

Secţia disciplinară pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât ieri sancţionarea disciplinară a procurorului Eugen Iacobescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru nerespectarea confidenţialităţii în cazul dosarului de tentativă de omor al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.
Procurorul Eugen Iacobescu a intrat în atenţia CSM în martie 2011, după arestarea preventivă a lui Bercea Mondial, acuzat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt că şi-a înjunghiat un nepot. Iacobescu a dat mai multe detalii „picante“ presei la acea vreme, fapt pentru care CSM a început cercetarea disciplinară a acestuia.Ulterior, dosarul în care Bercea Mondial era cercetat pentru tentativă de omor a fost preluat de procurorii Curţii de Apel Craiova, care l-au trimis în judecată pe inculpat.
În şedinţa de ieri, Secţia disciplinară pentru procurori din cadrul CSM a hotărât sancţionarea procurorului oltean. Potrivit reprezentanţilor CSM, Eugen Iacobescu a fost mutat disciplinar pe o perioadă de trei luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pentru că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor care au acest caracter şi şi-a exercitat funcţia din gravă neglijenţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS