17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Şimian, acuzat de abuzuri

Primarul din Şimian, acuzat de abuzuri

Activitatea Primăriei Şimian din Mehedinţi a fost întreruptă câteva ore ieri-dimineață, în urma unui protest spontan. Angajații au ieşit în faţa instituției în semn de solidaritate cu patru colegi care au fost daţi afară de primarul Ion Ghinescu, fără nici o explicaţie. Oamenii, care erau angajați ai instituției de mai bine de 20 de ani, spun că nu au primit nici un preaviz şi nici nu au fost evaluaţi.
„Am fost anunţată luni dimineaţă (ieri – n.r.) printr-o adresă de la primar că am fost concediată. Nu ştiu pe ce motiv, nu ştiu nimic. Am lucrat 20 de ani ca şi consilier la starea civilă şi niciodată nu s-a plâns cineva de mine“, a spus Elena Olaru.
„M-am îmbolnăvit cu inima din cauza acestui primar, iau pastile de tensiune şi nu mai suport să fiu umilită. Fac apel către conducerea acestui judeţ să ia măsurile care se impun cu acest primar“, a spus şi Maria Iovănescu.
Ceilalţi angajaţi spun că le este teamă că vor fi daţi afară.
„Aceşti oameni au lucrat de când se ştiu la primărie şi nici unul dintre primarii care au fost până acum nu a avut motive să îi dea afară. Domnul Ghinescu face ce îl taie capul, nu ţine cont de şedinţe, de hotărâri de consiliu şi nici nu îl găseşti la primărie. Vine după ora 16.30, când noi plecăm acasă, şi ia decizii fără acordul consilierilor“, au spus angajaţii primăriei.
Edilul are însă altă variantă. El susține că angajaţii nu mai erau apţi din punct de vedere al pregătirii profesionale.
„I-am concediat pentru că nu au trecut criteriile de evaluare, iar unii dintre ei au dosare penale în diferite procese şi nu pot să lucreze într-o instituţie. Am considerat că împiedică bunul mers al primăriei“, a declarat Ion Ghinescu.
Nemulţumirea angajaţilor de la Şimian a ajuns şi pe masa prefectului judeţului Mehedinţi, care spune că acţiunea primarului este una abuzivă.
„Am aflat despre această decizie a domnului primar şi nu pot să spun decât că este un abuz de care nu voi lua act. Aceşti oameni nu au primit preavize. Voi ataca hotărârea în contencios administrativ şi probabil că oamenii se vor întoarce la serviciu“, a declarat Ion Mîţu, prefectul de Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS