12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFotografie antiviolenţă

Fotografie antiviolenţă

Proiectul „Violenţa ucide îngeri“, care a luat naştere în preajma nefericitei întâmplări prin care a trecut tânărul Andrei Goreci, apelează, din nou, la nonviolenţă, de data aceasta printr-un concurs de fotografie

Concursul, cu tema „Nonviolenţă“, se adresează persoanelor în vârstă de minimum 14 ani. Participanţii pot înscrie în concurs două fotografii. Ele trebuie trimise atât prin poştă, în format print (20×30 pe hârtie fotografică), la adresa Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova, strada Fraţii Buzeşti, nr. 23, cod 200730, Dolj, cât şi virtual, prin încărcarea lor pe site-ul www.violentaucideingeri.ro (fără watermark şi cu o rezoluţie minimă de 1600×1200 pixeli, în format .jpg). În cazul în care cele două modalităţi de înscriere nu sunt îndeplinite împreună, concurentul nu va fi înscris în competiţie. Fotografiile pot fi înscrise în concurs până pe 1 martie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 7 martie. Totodată, premierea va avea loc pe 8 martie, urmând ca, până pe 31 martie, fotografiile din concurs să fie expuse.
Nu se acceptă prelucrări fotografice, cu excepţia portretelor, unde sunt permise câteva efecte (blur, clone, heal, reduce noise). Totodată, sunt permise corecţiile de bază (levels, curves). Colajele, fotografiile obscene şi cu conţinut imoral sunt interzise, iar participanţii trebuie să fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor.
Juriul va fi format din trei fotografi profesionişti, la care se adaugă utilizatori ai reţelei de socializare Facebook. Imaginile câștigătoare vor fi alese în urma punctajului obținut, acordat de membrii juriului, şi de cele mai multe voturi obţinute prin intermediul contului de Facebook al concursului. Aşadar, vor fi acordate premiile 1, 2 şi 3, un premiu special şi unul al votantului. Câştigurile urmează să fie afişate pe parcurs.

Ce înseamnă „Violenţa ucide îngeri“

Încă de la începuturile sale, proiectul „Violenţa ucide îngeri“ a fost organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor, în parteneriat cu Centrul Educaţional de Resurse şi Training, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“, IPJ Dolj, Depsi şi TVR Craiova. Totodată, „Violenţa ucide îngeri“ a fost şi este finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.
Iniţiativa atinge o zonă tot mai sensibilă, şi anume violenţa în rândul tinerilor de la o vârstă cât mai fragedă. Din nefericire, dezechilibrul care stă la baza elaborării acestui proiect nu este un fapt izolat, ci o problemă care se manifestă tot mai frecvent, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în toate zonele ţării şi în egală măsură la nivel european. Proiectul contribuie la combaterea violenţei în rândul tinerilor, la sensibilizarea opiniei publice cu privire la escaladarea violenţei în rândul tinerilor şi la luarea de măsuri de intervenţie la nivel educativ legat de aceste devieri de comportament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS