17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrânii, principalii clienţi ai Ambulanţei

Bătrânii, principalii clienţi ai Ambulanţei

La Serviciul de Ambulanţă Craiova s-au primit zilnic peste 100 de apeluri, de când zăpada a pus stăpânire pe judeţul Dolj. Medicii de la salvare au spus că în ultimele zile nu s-au confruntat cu cazuri deosebite, însă se face cu greu faţă solicitărilor din cauza vremii. Iar timpii de ajungere la cazuri sunt mai mari. Vineri, o singură ambulanţă a avut probleme în trafic, la Predeşti, unde nu a putut urca un deal pentru a ajunge la un bătrân de 65 de ani care avea nevoie de îngrijiri medicale. Salvarea a avut nevoie de aproape două ore pentru a se întoarce la spital cu pacientul, care a fost preluat de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). De fapt, persoanele în vârstă sunt cele care apelează cel mai des la Ambulanţă în aceste zile, fie din cauza frigului, fie din cauza problemelor curente de sănătate.
„Nu am avut cazuri deosebite. Primim apeluri în special de la bătrânii care locuiesc singuri şi care reuşesc cu greu să facă focul sau să se hrănească. Unii mai au şi alte afecţiuni şi singuri nu se pot ajuta, iar de cele mai multe ori îi găsim în casă, stând în frig. În rest, cazurile sociale sunt duse direct la centrele specializate, iar cazurile de hipotermie sunt tot mai puţine, unu-două pe zi. În schimb, a crescut numărul persoanelor cu traumatisme, din cauza căzăturilor pe gheaţă“, susţin medicii de la Serviciul de Ambulanţă.
Vineri, la UPU Craiova, principalii clienţi au fost cei cu traumatisme. „Din cauza căzăturilor pe gheaţă, 24 de persoane au avut nevoie în ultimele 24 de ore de aparate ghipsate“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS