8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMonoxidul de carbon a făcut victime la Brădeşti

Monoxidul de carbon a făcut victime la Brădeşti

Doi bărbaţi au decedat ieri, iar o femei e se află internată la Secţia de terapie intensivă a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean Craiova, în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Incidentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, în comuna Brădeşti (Dolj), unde au fost solicitate două ambulanţe de la Serviciul Craiova. La sosire, medicii au constatat decesul unui bărbat de 75 de ani, în timp ce o tânără de 16 ani, T. M., gravidă în luna a noua, şi soţul acesteia, Românu Emil, de 23 de ani, au fost transportaţi de urgenţă la spital. Tânărul, adus şi în stare de hipotermie severă, nu a mai putut fi salvat, intoxicaţia cu monoxid de carbon fiind acută, în timp ce minora se află sub supraveghere medicală, însă fătul a decedat.    
„Azi-dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.), la ora 5.45, au fost aduşi în departamentul de Urgenţă, cu două ambulanţe, doi pacienţi din Brădeşti, o tânără de 16 ani, gravidă la termen, şi soţul acesteia, Românu Emil, de 23 de ani. La prezentarea în urgenţă, după ce a primit îngrijirile corespunzătoare, tânăra a fost internată în clinica de terapie intensivă pentru obstetrică-ginecologie cu diagnosticul intoxicaţie cu monoxid de carbon, făt mort in utero. Tânărul a fost dus în camera de resuscitare în stare extrem de gravă, dar, în ciuda eforturilor depuse de medici, el a decedat la ora 9.31, cauza fiind stop cardio-respirator ireversibil la manevrele de resuscitare, hipotermie severă şi intoxicaţie acută cu monoxid de carbon“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova.

Tânăra, sub tratament la terapie intensivă

Tânăra a rămas internată la terapie intensivă şi se află sub îngrijire medicală permanentă, însă doctorii au evitat să ofere detalii referitoare la starea sa de sănătate. „Este în tratament la terapie intensivă, este monitorizată complet de medicul obstetrician şi medicul recuperator, iar deocamdată este prematur să oferim un prognostic“, a spus dr. Cristina Geormăneanu.
„Nu am auzit să fie vorba de vreun incendiu, ci de o intoxicaţie cu monoxid de carbon, cauzată de arderile incomplete create de sistemul de încălzire al locuinţei. Monoxidul de carbon este un gaz periculos, care nu se simte, iar simptomele pe care le dă, stare de somnolenţă, dureri de cap, greaţă, de cele mai multe ori sunt ignorate. De aceea, oamenii ar trebui să fie mai atenţi la sistemele de încălzire pe care le utilizează“, a mai spus Cristina Geormăneanu.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS