12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBercea Mondial, din puşcărie în spital

Bercea Mondial, din puşcărie în spital

Sandu Anghel, poreclit Bercea Mondial, arestat preventiv şi încarcerat la Penitenciarul din Craiova, a fost internat marţi seară la Clinica de Urologie a Spitalului de Urgenţă din localitate, fiind diagnosticat cu colică renală.
Bercea Mondial a fost arestat preventiv în urmă cu aproape un an, pe 20 februarie 2011, iar ulterior a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, fiind acuzat de procurori că şi-a înjunghiat un nepot, pe Ion Anghel, zis Mercedes, într-un bar din localitatea Drăgăneşti-Olt. Din luna aprilie 2011, Bercea a fost transferat la Penitenciarul Craiova, iar de atunci a încercat în mai multe rânduri să convingă instanţele de judecată că poate fi judecat şi în stare de libertate. În două rânduri chiar a motivat că nu poate sta în arest din motive medicale, însă cererile de înlocuire a arestului preventiv i-au fost respinse. În noiembrie 2011, acelaşi Bercea Mondial a fost trimis în judecată în alt dosar în care este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată.
Marţi seară, inculpatul a acuzat dureri puternice în zona spatelui, motiv pentru care reprezentanţii Penitenciarului Craiova au hotărât să-l transporte sub escortă la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Potrivit dr. Paul Tomescu, şeful Clinicii de Urologie a unităţii medicale, Bercea a suferit o colică renală simplă, cu şanse de vindecare de 75% cu ajutorul unui tratament medicamentos.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS