10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal între un şofer şi doi poliţişti

Scandal între un şofer şi doi poliţişti

Un şofer acuză doi agenţi de la Secţia 3 Poliţie Craiova că, luni seară, l-au încătuşat şi lovit
pentru simplul motiv că a oprit maşina cu întârziere după ce i-au făcut semn să tragă pe dreapta. La rândul lor, poliţiştii i-au suspendat permisul şoferului şi i-au întocmit un dosar penal pentru ultraj.

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au explicat că, luni seară, în jurul orei 20.30, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie a observat în trafic, pe strada Calea Bucureşti din Craiova, un „autoturism care se deplasa în mod sinuos“. Agenţii i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, însă acesta şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au plecat în urmărirea sa şi i-au blocat autoturismul în trafic după aproximativ 500 de metri. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, după ce a fost oprit, bărbatul care se afla la volan a refuzat să prezinte documentele şi a devenit agresiv cu agenţii, motiv pentru care aceştia au fost nevoiţi să îl imobilizeze şi să îl încătuşeze. După aceea, şoferul a fost urcat în maşina poliţiştilor şi dus la sediul Secţiei 3, unde a fost identificat în persoana lui Ovidiu Stângă, de 53 de ani, din Craiova. Pentru că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, bărbatului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile. În plus, poliţiştii de la Secţia 3 îl acuză pe Ovidiu Stângă că i-a înjurat şi ameninţat, fapt pentru care au întocmit pe numele lui un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj.  

Varianta şoferului

Ovidiu Stângă, care s-a ales cu nasul spart după întâlnirea cu cei doi agenţi, a povestit că incidentul a fost „cosmetizat“ de poliţişti, care, de fapt, l-au lovit cu pumnii şi picioarele fără nici un motiv. Şoferul craiovean a spus că, în timp ce circula pe Calea Bucureşti, a văzut în spate maşina poliţiei cu girofarurile pornite şi s-a gândit că poliţiştii vor să îl oprească, motiv pentru care a încercat să tragă pe dreapta. Pentru că nu a avut loc din cauza mormanelor de zăpadă de pe marginea drumului, a întors şi a oprit într-o parcare de pe partea cealaltă a străzii. „Au venit la maşină, eu am coborât şi i-am întrebat de ce mă urmăresc în trafic cu girofarurile pornite, pentru că nu ştiu să fi greşit cu ceva. Nu aveam actele la mine şi, când le-am spus că mă numesc Ovidiu Stângă, unul dintre ei m-a întrebat dacă eu sunt «nebunul ăla care nu dă bine cu capul», după care mi-au pus cătuşele şi m-au lovit cu genunchii şi picioarele“, a spus craioveanul.
Cât despre rana suferită de şofer, oamenii legii au explicat că acesta s-a lovit singur. Mai exact, atunci când au vrut să-l încătuşeze, bărbatul s-a smucit şi a căzut, lovindu-se cu faţa de un sloi de gheaţă. Spusele craioveanului au fost confirmate de soţia sa, care se afla în maşină în momentul incidentului. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în prezent, faţă de cei doi agenţi de la Secţia 3, Cosmin Nuţu şi Mihai Bălăşoiu, se fac cercetări pentru a se stabili dacă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi l-au lovit şi rănit pe şofer.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS