13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCursuri gratuite pentru elevii doljeni

Cursuri gratuite pentru elevii doljeni

În ultimul an, în cadrul proiectului „Acces la educaţie de calitate şi competenţe-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate“, 90 de elevi de la Grupurile Şcolare „Matei Basarab“, „Traian Vuia“ şi Grupul Şcolar Transporturi Auto au beneficiat gratuit de o serie de cursuri de formare, care au ca scop facilitarea tranziţiei şi accesului acestora pe piaţa muncii. „Pe parcursul primul an de proiect, elevii au participat la trei cursuri gratuite («Vreau să am o carieră» – curs de orientare și consiliere, Curs pentru obținerea Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL) şi «Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor» – curs care are ca scop dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de cetățenie activă pentru cursanți). În plus, aceştia au beneficiat de transport gratuit pentru a veni la cursuri, inclusiv pe perioada vacanţei“, a declarat Mihaela Carmen Popa, directoarea Grupului Şcolar „Matei Basarab“.

Vor fi aleşi elevi foarte inteligenţi din familii cu venituri reduse

Aceasta a explicat că proiectul „Acces la educaţie de calitate şi competenţe-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate“ este derulat de Grupul Şcolar „Matei Basarab“ în parteneriat cu Grupul Şcolar „Traian Vuia“ şi Grupul Şcolar Transporturi Auto şi este cofinanţat prin Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). Proiectul se află la jumătatea perioadei de implementare. Ieri, unitatea şcolară beneficiară a acestui proiect a organizat o masă rotundă cu tema „Promovarea rezultatelor intermediare în cadrul proiectului – Acces la educaţie de calitate şi competenţe-cheie pentru elevii din grupurile dezavantajate“. În cadrul acestei activităţi, au fost prezentate rezultatele proiectului şi s-a încercat obţinerea în acelaşi timp a feedback-ului care va permite reglarea modului de realizare a activităţilor din următorul an de proiect. În plus, pe parcursul evenimentului au fost înmânate diplome elevilor care au absolvit cele trei cursuri. „Pe parcursul primului an de derulare s-au realizat şi toate achiziţiile, astfel încât dotările din şcoală se ridică la aproape un milion de lei. S-a amenajat o sală specială – un laborator de informatică dotat cu PC-uri de ultimă oră, astfel încât aceste cursuri să se deruleze la un nivel înalt“, a precizat Mihaela Carmen Popa, care a explicat că valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 1,470 milioane de lei.
Cei 90 de elevi care au urmat cursurile în anul 2011 nu sunt singurii beneficiari ai proiectului. În acest an, alţi 90 de elevi vor beneficia de aceste cursuri, în prezent derulându-se procesul de selecţie a acestora. „Elevii aleşi vor fi copii foarte inteligenţi, dar care provin din familii cu un venit mediu net pe membru de familie de cel mult 500 de lei“, a mai spus Mihaela Carmen Popa.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS