10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit în Europa, reţinut în Mehedinți

Urmărit în Europa, reţinut în Mehedinți

Un tânăr, de 27 de ani, din comuna Malovăţ, judeţul Mehedinţi, care era dat în urmărire din luna august 2011, după ce pe numele lui a fost emis un mandat european de către autorităţile judiciare din Austria, a fost identificat şi reţinut de către Curtea de Apel Craiova şi va fi extrădat pentru ispăşirea pedepsei. Bărbatul a constituit un grup infracţional, cu care a efectuat numeroase spargeri. Pe 22 august 2011, tânărul împreună cu alte persoane a pătruns prin efracţie în sediul unei societăţi comerciale din Austria, au forţat un seif şi un tonomat de cafea, sustrăgând suma de aproximativ 10.000 de euro.
În aceeaşi noapte, au mai pătruns prin efracţie într-o societate comercială, prin forţarea unei ferestre, şi au sustras dintr-un seif două arme în valoare de 2.000 de euro.
„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Biroul Urmăriri l-au depistat pe Florin M., de 27 de ani, din comuna Malovăţ, judeţul Mehedinţi, care poseda un mandat european de arestare emis de autorităţile austriece, după ce s-a stabilit că acesta împreună cu mai multe persoane a pătruns într-o singură noapte în două societăţi comerciale de unde au sustras suma de aproximativ 10.000 de euro şi două arme în valoare de 2.000 de euro. Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea sa pe bază de ordonanţă, urmând ca aceasta să fie prezentat Curţii de Apel Craiova pentru efectuarea demersurilor necesare extrădării“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS