11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistaţii social, ultimul termen pentru plata impozitului

Asistaţii social, ultimul termen pentru plata impozitului

Asistaţii social din Craiova sunt aşteptaţi să-şi plătească impozitul până mâine, în caz contrar riscă să li se suspende beneficiile sociale. Aceştia trebuie să înţeleagă că, dacă au primit de la Serviciul de Taxe şi Impozite certificatul fiscal fără să-şi fi plătit datoriile, dosarele pentru acordarea oricărei forme de sprijin nu mai sunt valabile. „Noi le eliberăm aceste certificate fiscale, dar le trecem aici toate datoriile restante pe care le au către noi. 60% dintre aceşti beneficiari nu au taxele şi impozitele plătite de ani buni. Am transmis până în prezent peste 5.000 de cazuri de restanţieri către Direcţia de Asistenţă Socială şi către Agenţia de Protecţie Socială. Foarte puţini dintre cei vizaţi au plătit până la această dată“, a precizat Sorin Marcu, directorul Direcţiei Taxe şi Impozite Craiova.
În paralel, Direcţia de Asistenţă şi Agenţia au demarat acţiunea de verificare a persoanelor care se află în plată pentru cele trei categorii de beneficii sociale vizate – venit minim garantat, alocaţii pentru susţinerea familiei, indemnizaţii pentru creşterea copilului.
„Restanţierii mai au drept termen până la care mai pot plăti taxele şi impozitele locale data de 31 ianuarie 2012. După această dată, cei care nu îşi achită datoriile sunt suspendaţi de la plata beneficiilor sociale pe o perioadă maximă de cinci luni. În situaţia în care în această perioadă îşi achită datoriile la bugetul local, cei în cauză vor beneficia de drepturile neachitate pe perioada cât au fost suspendate“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova
Beneficiare de indemnizaţii pentru creşterea copilului sunt în total 50.000 de persoane. Agenţia de Pres-taţii Sociale Dolj verifică la această dată situaţia lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS