10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAnalize gratuite pentru mai mulţi doljeni în 2012

Analize gratuite pentru mai mulţi doljeni în 2012

Cu banii decontaţi de Casa de Asigurări de Sănătate Dolj în acest an, de analize gratuite vor putea beneficia mai multe persoane asigurate faţă de anii precedenţi

Zilele trecute, a avut loc negocierea tarifelor propuse pentru ambulatoriul de specialitate (specialităţi paraclinice) între Casa de Asigurări de Sănătate Dolj şi furnizorii de servicii medicale. În urma discuţiilor, preţul de referinţă pentru investigaţiile paraclinice la nivelul judeţului a fost micşorat cu 5% pentru analizele de laborator şi pentru radiologie-imagistică medicală, iar pentru investigaţii de înaltă performanţă – cu 0,5%. Ca atare, şi numărul doljenilor asiguraţi care vor putea beneficia de investigaţii medicale gratuite în baza recomandărilor date de medicii de familie şi de medicii specialişti va fi mai mare. „Prin obţinerea acestui procent se poate spune că se vor putea realiza mai multe analize medicale, ecografii, radiologii, computer tomograf şi RMN-uri pentru asiguraţii din judeţul nostru“, a explicat Daniela Gheorghe, purtător de cuvânt la CAS Dolj.
La Casa de Asigurări de Sănătate Dolj au fost depuse în această lună de către furnizorii de servicii medicale 986 de dosare pentru încheierea contractelor pe anul 2012. Faţă de anul trecut, au apărut zece furnizori noi, în timp ce un furnizor a fost respins, SC Radicor SRL, pentru că nu a putut prezentat lista cu medicii pe specialităţi clinice. 

Furnizorii de servicii medicale din Dolj

Din cele 986 de dosare depuse la CAS Dolj de furnizorii de servicii pentru încheierea contractelor pe anul 2012, 414 sunt pentru contracte de asistenţă medicală primară; 192 pentru contracte de asistenţă cu medicamente în tratamentul ambulatoriu (aici au apărut patru furnizori noi); zece pentru contracte prin programe naţionale de sănătate; un contract pe hemodializă; 65 pentru contracte privind acordarea dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau fiziologice; 97 pentru contracte privind asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu pentru specialităţile clinice (un furnizor nou); 35 pentru contracte de asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu pentru specialităţi paraclinice (un furnizor nou); 122 pentru contracte de asistenţă medicală ambulatorie stomatologică (doi furnizori noi); 21 pentru contracte de asistenţă medicală de recuperare-reabilitare a sănătăţii (un furnizor nou); 17 pentru contracte de asistenţă medicală spitalicească (un furnizor nou); două pentru contracte de asistenţă medicală prespitalicească; zece pentru contracte privind îngrijiri la domiciliu.
Suma care va reveni fiecărui furnizor de servicii medicale în anul 2012 se va stabili la începutul lunii februarie. În ianuarie, CAS Dolj a avut alocaţi 521.000 de lei, ca valoare contractuală pe servicii de ecografie, radiologie, analize de laborator şi înaltă performanţă. Cei mai mulţi bani s-au dat pentru analizele de laborator, 311.000 de lei (pentru 30 de furnizori), restul fiind alocaţi astfel: 158.400 de lei – înaltă performanţă (doi furnizori), 31.200 de lei – ecografie (32 de furnizori) şi 20.400 de lei – radiologie (şase furnizori).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS