22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandru Tomescu revine la Craiova

Alexandru Tomescu revine la Craiova

Filarmonica „Oltenia“ din Craiova îl va avea din nou, ca oaspete, pe violonistul Alexandru Tomescu. De data aceasta, el va cânta alături de Orchestra simfonică a instituţiei de cultură, sub bagheta dirijorală a lui Gheorghe Costin. Evenimentul va avea loc vineri, 3 februarie, începând cu ora 19.00, iar preţul unui bilet este de 15 lei (aplicându-se o reducere de şapte lei pentru elevi, studenţi şi pensionari). Concertul este inclus în abonament.
Melomanilor li s-a pregătit un program ce cuprinde trei lucrări de excepţie. Cu această ocazie, va fi sărbătorit şi Claude Debussy, fiindcă se împlinesc 150 de ani de la naşterea sa. Astfel, el va fi rememorat prin valsul „La plus que lent“. Totodată, din program mai fac parte Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră, Sz. 112, BB 117, de Béla Bartók, dar şi Simfonia a II-a în Re major, op. 73, de Johannes Brahms.
Alexandru Tomescu, liderul tinerei generaţii de violonişti, are numai 35 de ani. Palmaresul muzicianului numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu precum: „Niccolo Paganini“ (Italia), „Pablo Sarasate“ (Spania), „Marguerite Long – Jacques Thibaud“ (Franţa) sau „George Enescu“ (România). În ultimii ani, tânărul violonist a fost invitat să se alăture pedagogilor celebri ai viorii în juriile unor concursuri internaţionale din Italia, Franţa sau România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS