17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZăpada stăpâneşte nordul Mehedinţiului

Zăpada stăpâneşte nordul Mehedinţiului

Judeţul Mehedinţi se află sub atenţionare de cod portocaliu până în această seară, la ora 18.00. În localităţile din nordul judeţului, stratul de zăpadă măsura ieri, pe alocuri, peste 50 de centimetri. Pe DN 57 se circula în condiţii de iarnă, iar în unele localităţi drumarii nici nu şi-au făcut apariţia. Şcolile din Ponoarele şi Brezniţa de Motru au fost închise din cauză că centralele termice nu au mai făcut faţă, iar conducerile unităţilor de învăţământ au decis să îi trimită pe copii acasă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a convocat toate comitetele de urgenţă din nordul judeţului, pentru a fi pregătite să facă faţă situaţiei. Mai mulţi cetăţeni au sunat la ISU Drobeta şi au anunţat că în localităţile lor nu se poate circula. În Călineştii de Jos, Pârlagele, Balta, Obârşia Cloşani, Izverna, Godeanu şi Bâlvăneşti, maşinile cu pâine nu au ajuns la magazine, iar oamenii sunt izolaţi.
„Ninge de câteva ore, nu ne mai aşteptam să avem zăpadă. Ea este bună pentru agricultură, dar am cam rămas izolaţi pentru că drumarii nu au băgat plugurile până aici, iar maşinile cu pâine nu au pe unde să vină la noi“, a spus un localnic din Obârşia Cloşani.
Mai multe maşini de la Drumuri au ieşit să înlăture stratul de zăpadă de pe carosabil, însă munca drumarilor a fost inutilă, zăpada acoperind din nou arterele de circulaţie.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a alertat toate substaţiile de lucru pentru a interveni 24 de ore din 24 şi pentru a face program de permanenţă.
„Judeţul Mehedinţi se află sub avertizare meteo de cod portocaliu în intervalul 25.01.2012 – 26.01.2012 ora 18.00, va fi viscol puternic de până la 90 km/oră şi va troieni zăpada. Am convocat comitetul de urgenţă şi avem câteva localităţi izolate din cauza zăpezii aşternute în ultimele ore, iar drumarii intervin pentru deszăpezire“, declara ieri la prânz Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Drobeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS