17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistă condamnată la închisoare cu suspendare

Poliţistă condamnată la închisoare cu suspendare

O fostă poliţistă din cadrul IPJ Dolj a fost condamnată ieri de Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.
Gabriela Racea, agentă în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  (IPJ) Dolj până la începutul anului 2011, când şi-a dat demisia, a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals, după ce, în 2010, a întocmit pe numele unor colegi adeverinţe false cu care a contractat mai multe împrumuturi.
Despre obiceiurile agentei Racea s-a aflat în octombrie 2010, când mai mulţi poliţişti ai IPJ Dolj au primit somaţii de plată pentru achitarea unor rate. În notificările venite de la CAR-uri din Craiova li se explica faptul că au girat-o pe colega lor, agenta Gabriela Racea. Pentru că femeia nu îşi mai achitase ratele, giranţii erau buni de plată. Majoritatea poliţiştilor nu știau să o fi girat pe colega lor, aşa că au anunţat conducerea IPJ Dolj. A fost demarată o anchetă internă, după care poliţiştii au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. După încheierea cercetărilor, poliţista a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. Prejudiciul adus părţilor vătămate de agenta Racea a fost calculat la peste 200.000 de lei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, care ieri a condamnat-o pe fosta poliţistă.
Judecătorii au hotărât să o condamne pe inculpată la trei ani de închisoare cu suspendare şi au obligat-o să achite împrumuturile luate de la CAR-uri, plus dobânzile la zi. Gabriela Racea trebuie să achite la CAR ARIS CFR Craiova peste 65.000 de lei, peste 13.000 de lei la CAR CFR Craiova şi 6.000 de lei plus dobânzi la CAR OLFRAM SA Craiova. Câteva din împrumuturile contractate de Racea în numele colegilor au fost achitate de inculpată în cursul judecăţii.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS