8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVictima şi agresorul, împreună în arest

Victima şi agresorul, împreună în arest

Doi bărbaţi din comuna doljeană Unirea au ajuns în spatele gratiilor pentru tentativă de omor.
Prima faptă s-a petrecut vineri seară şi a pornit de la o ceartă banală, pe fondul consumului de alcool. Trei prieteni stăteau la un pahar şi discutau nimicuri. La un moment dat, unul dintre ei – Constantin Solom – l-a întrebat pe altul – Constantin Popescu: „Bă, sor’ta unde-i, în Italia? Ce face pe-acolo? Te pomeneşti că face trotuarul?“. Enervat că îi jigneşte sora, Popescu a pus mâna pe o coadă de topor şi și-a lovit amicul în cap. Lovitura nu părea gravă la prima vedere, însă neurochirurgii au constatat că leziunea pricinuită i-a pus victimei viaţa în primejdie, motiv pentru care Popescu s-a ales cu o acuzaţie de tentativă de omor, fiind reţinut luni seară, pentru 24 de ore, pe baza unei ordonanţe emise de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Sâmbătă seară, Ionuţ Geanalica Solom, de 24 de ani, din Unirea, a intrat peste Constantin Popescu în casă şi l-a snopit în bătaie, de supărare că-i rănise fratele. Geanalica a ajuns şi el în arest, fiind reţinut pentru 24 de ore tot luni seară şi tot pentru tentativă de omor. Nu însă pentru bătaia pe care i-a dat-o lui Popescu, ci pentru o faptă săvârşită cu două săptămâni în urmă. Pe 5 ianuarie, în jurul orei 20.30, Ionuţ Geanalica Solom îl înjunghiase cu un cuţit pe Marian Emil Mocanu, de 24 de ani, din aceeaşi localitate, leziunile suferite punându-i victimei viaţa în pericol.
Atât Solom, cât şi Popescu au fost prezentaţi ieri la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dat curs propunerii procurorilor, dispunând arestarea celor doi consăteni pe câte 29 de zile.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS