10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn pompier a plătit reparaţiile unei autospeciale avariate în misiune

Un pompier a plătit reparaţiile unei autospeciale avariate în misiune

Un pompier din Mehedinţi a achitat 4.000 de lei pentru cheltuielile de reparaţii a unei autospeciale pe care a avariat-o într-o misiune. Acest lucru s-a întâmplat deoarece autospecialele nu au asigurare CASCO.

Gheorghe Uşurelu (foto) se afla, pe 29 decembrie 2011, la volanul autospecialei care a fost solicitată la un accident în lanţ, pe DN 56, în localitatea Batoţi. Din cauza poleiului, într-o curbă periculoasă, şoferul a pierdut controlul volanului, autospeciala a derapat şi a intrat într-un gard de pe marginea drumului. O comisie disciplinară formată la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ a analizat cazul. Şoferul a fost găsit vinovat de producerea accidentului pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. „În bugetul IGSU este un capitol strict pentru asigurări auto, dar din cauza măsurilor de austeritate, acoperă doar poliţele obligatorii RCA. Autospecialele achiziţionate în regim de leasing au avut şi asigurare CASCO, dar celelalte nu au. Mai este un caz în Dolj, unde un pompier a trebuit să plătească reparaţiile“, a declarat maiorul Constantin Florea, şeful ISU Drobeta.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi consideră că asigurarea autospecialelor intră în atribuţia inspectoratului. „Noi alocăm un buget pentru asigurarea autospecialelor de la ISU, pentru cheltuieli materiale din care se poate face şi asigurarea, dar nu este obligaţia consiliului judeţean să facă aceste asigurări. Asta ţine de managementul unităţii, dar bani li se alocă în acest sens“, a declarat Cristian Sallai, administrator CJ Mehedinţi.
Gheorghe Uşurelu este încadrat din 2006 ca şofer la Detaşamentul de Pompieri „Drobeta“ şi, pe 29 decembrie 2011, se deplasa cu autospeciala la un accident în localitatea Batoţi împreună cu mai mulţi colegi. Şoferul de pe autospecială are un venit de 1.200 de lei şi pentru a achita factura pentru reparaţii a fost nevoit să se împrumute. „Am fost solicitaţi la un accident în localitatea Batoţi şi, din cauza faptului că jos era polei, am derapat şi am intrat cu maşina într-un gard. Am avariat farurile, bara de protecţie şi toată partea din faţă a maşinii. Eu am încercat să o redresez, dar nu am putut. A trebuit să plătesc 4.080 de lei pentru reparaţii. M-am împrumutat şi am plătit“, a declarat Gheorghe Uşurelu, pompierul care a plătit reparaţiile.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi are 21 de autospeciale care au doar asigurare RCA, iar asigurare CASCO au doar maşinile achiziţionate prin leasing. „Dacă autospecialele ar avea asigurare CASCO, cadrele ISU nu ar mai trebui să suporte cheltuielile în urma unor eventuale accidente în timpul misiunilor“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS