16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestiţii de amploare în şcolile din Târgu Jiu

Investiţii de amploare în şcolile din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu şi-a propus să investească în unităţile şcolare din municipiu, urmând să realizeze un complex artistic în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din oraş, dar şi ducerea la bun sfârşit a unor proiecte ce includ realizarea unor centrale termice pe biomasă, a unor cămine pentru elevii navetişti sau a unor săli de clase noi. Raul Chiriac, directorul de investiţii din Primăria Târgu Jiu, a declarat că şi anul acesta vor fi alocate aproximativ cinci milioane de lei pentru investiţii în unităţile şcolare din municipiu.
„Potrivit noii legi a învăţământului care prevede introducerea clasei pregătitoare, va fi nevoie să extindem unele şcoli generale. Vom mai face patru clase de curs la Şcoala Generală «Alexandru Ştefulescu» şi Şcoala Generală «Sf. Nicolae», de asemenea, Liceul «Traian Vuia» mai are nevoie de trei săli de clasă care se vor face anul acesta. Vom construi şi amenaja amfiteatre la mai multe unităţi şcolare. Se vor realiza sisteme noi de încălzire la şase unităţi şcolare care acum folosesc sobe pe gaz şi care vor avea centrale termice pe biomasă“, a spus Raul Chiriac.
Tot anul acesta vor fi demarate lucrările de construcţie a cinci creşe şi a cinci grădiniţe, asigurându-se noi locuri pentru copiii din municipiu. În cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice se va amenaja un întreg complex artistic, care va cuprinde o sală de spectacole cu 160 de locuri, mai multe săli de repetiţie, vestiare etc. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS