16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFetiţă găsită moartă la gunoi

Fetiţă găsită moartă la gunoi

Cadavrul unei fetiţe nou-născute a fost găsit ieri-dimineaţă, într-o ghenă de gunoi din cartierul craiovean Rovine. Poliţiştii bănuiesc că fetiţa a fost aruncată imediat după ce s-a născut, pentru că nu avea cordonul ombilical tăiat.

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că ieri, în jurul orei 10.30, o persoană a sesizat prin 112 faptul că a găsit cadavrul unui copil aruncat într-un tomberon de lângă blocurile J13 şi J16 din cartierul Rovine. Cel care a sunat la 112 era un bărbat care căuta sticle de plastic aruncate la gunoi. Într-unul dintre tomberoane, acesta a găsit o pungă albastră de plastic, legată la gură şi care părea destul de grea. Curios, bărbatul a deschis-o şi a descoperit în ea un nou-născut mort. După primirea apelului, la faţa locului au fost trimise un echipaj de poliţişti şi o ambulanţă SMURD, însă medicii nu au putut decât să constate decesul copilului – o fetiţă născută la termen şi care nu avea cordonul ombilical tăiat. Poliţiştii au precizat că trupul nou-născutului, pe care nu au fost observate urme de lovituri, a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Dacă medicii legişti vor stabili că fetiţa a murit după ce s-a născut, oamenii legii vor face cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de pruncucidere. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că poliţiştii au început cercetările pentru identificarea mamei fetiţei.

Copii aruncaţi la ghenă

 Un caz asemănător a fost înregistrat în februarie 2011, în Slatina. Atunci, medicii legiști au stabilit că bebelușul, care fusese aruncat la o ghenă de gunoi din cartierul Progresul, s-a născut viu şi a murit cel mai probabil de frig.
O fetiţă găsită la o ghenă de gunoi din Târgu Jiu în decembrie 2010 a fost mai norocoasă, micuţa fiind găsită în viaţă, în ciuda faptului că afară erau minus 4 grade Celsius. Medicii au constatat că fetiţa avea aproximativ zece zile, 2,5 kilograme şi o stare de sănătate destul de bună. A fost botezată Ştefania de către medicii de la Maternitatea din Târgu Jiu.
Nu acelaşi noroc l-a avut un băieţel de 3,5 kilograme, găsit mort în septembrie 2009 într-un tomberon din zona blocului K 24 din cartierul craiovean Sărari. Avea în jurul gâtului o şosetă de bumbac, cu care fusese strangulat imediat după naştere, după cum au stabilit medicii legişti. La vremea respectivă, oamenii legii au anunţat că fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de pruncucidere. Mama bebeluşului nu a fost găsită nici până azi.

Pruncuciderea

Potrivit articolului 177 din Codul Penal, uciderea copilului nou-născut, săvârşită imediat după naştere de către mama aflată într-o stare de tulburare pricinuită de naştere, se pedepseşte cu închisoare de la doi la șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS