21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic de influenţă la Penitenciarul de Minori

Trafic de influenţă la Penitenciarul de Minori

O agentă a Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova este cercetată pentru trafic de influenţă, după ce a primit de la o persoană suma de 3.400 de euro pentru a-i „aranja“ fiului acesteia examenul la Şcoala Agenţi de Penitenciare.
Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a comunicat vineri că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus începerea urmăririi penale faţă de Angela Mariana Creţu, agent-şef adjunct la Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova. Potrivit anchetatorilor, la sfârşitul anului trecut, o persoană a sesizat faptul că Mariana Creţu i-a cerut 3.400 de euro pentru a-i ajuta fiul să promoveze examenul de admitere la Şcoala Naţională de Agenţi de Penitenciare Târgu Ocna. Agenta a susţinut că are cunoştinţe la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor care pot „rezolva“ problema. Mariana Creţu a primit banii, însă, în septembrie 2011, „pila“ sa nici nu a apucat să dea examenul propriu-zis, pentru că a picat la una dintre probele eliminatorii. Ulterior, văzând că a rămas cu banii daţi, păgubitul a sesizat DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. Ofiţerii DGA au precizat că există suspiciuni că femeia ar fi primit bani şi de la alte persoane, acestea fiind rugate să sesizeze Serviciul Judeţean Anticorupţie ori Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În faţa procurorilor, femeia a recunoscut că a primit banii, însă a menţionat că i-a dat mai departe unei persoane care urma să aranjeze examenul, persoană care însă nu s-a ţinut de cuvânt.
Reprezentanţii Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova au comunicat vineri că, potrivit legislaţiei în vigoare, după ce s-a început urmărirea penală pe numele său, agenta Angela Mariana Creţu a fost pusă la dispoziţia conducerii penitenciarului. În plus, femeia primeşte începând de vineri salariul de bază. Menţinerea agentei în activitate se va hotărî abia după soluţionarea definitivă a dosarului în care s-a dispus începerea urmăririi penale pe numele său. Angela Mariana Creţu este cercetată în continuare în stare de libertate pentru infracţiunea de trafic de influenţă.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS