10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru un inspector fiscal

Puşcărie pentru un inspector fiscal

Curtea de Apel Craiova judecă începând de vineri apelul unui inspector al DGFP Olt, condamnat la cinci ani de închisoare pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită.
Marian Arsene (foto), inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, a fost prins în flagrant pe 30 octombrie 2010, imediat după ce primise de la un denunţător suma de 5.000 de lei. Procurorii au stabilit atunci că Arsene îi promisese lui Ilie Sandu, un piteştean care deţine o exploataţie agricolă de 40 de hectare în zona localităţii oltene Optaşi, că îl va scuti de la plata anumitor taxe şi impozite în schimbul unei sume de bani. Mai exact, finanţistul oltean i-ar fi cerut piteşteanului 5.000 de lei pentru „ştergerea“ debitelor cu care acesta figura la Fisc. Suma pretinsă de angajatul DGFP Olt i s-a părut destul de piperată piteşteanului, motiv pentru care a hotărât să îl denunţe. Cazul a fost preluat de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care, în decembrie 2010, au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Arsene pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită. În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada august-octombrie 2010, în calitate de inspector al DGFP Olt, inculpatul a pretins şi primit suma totală de 38.050 de lei, în mai multe tranşe, de la trei reprezentanţi ai unor asociaţii familiale cu obiect de activitate în domeniul agriculturii.
La sfârşitul anului 2011, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Arsene la cinci ani de închisoare şi i-a interzis dreptul de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de genul aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunilor, timp de cinci ani de la ieşirea din puşcărie. În plus, instanţa l-a obligat să restituie sumele de bani primite cu titlul de mită. Atât inculpatul, cât şi procurorii DNA au făcut apel, care se judecă începând de vineri la Curtea de Apel Craiova. În şedinţa de judecată de vineri, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru 17 februarie, pentru ca inculpatul să-şi angajeze un avocat.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS