27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa miting după serviciu

La miting după serviciu

La mitingul de protest autorizat, organizat de Federaţia Naţională a Muncii, au participat aproximativ 150 de persoane. Mulţi dintre protestatari au ajuns în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu Jiu abia după ora 16.30, după ce au terminat programul de la serviciu. „Jos trădătorii!“, „Jos Băsescu!“, „Băsescu lângă Ceauşescu!“, „Băsescu, nu uita, România nu e a ta!“, „Demisia, demisia guvernului mincinos!“, „Băsescu şi clica lui să se ducă dracului!“ au fost doar câteva dintre lozincile manifestanţilor. Protestatarii gorjeni au adus la manifestare şi o cruce mare de lemn.
„Până acum am dus noi crucea bătăii de joc, acum să o ducă ei, guvernul! Moarte guvernului! Asta semnifică crucea noastră“, a spus unul dintre manifestanţi. Oamenii au fluturat steaguri tricolore, au fluierat şi au agitat pancarte cu mesaje către reprezentanţii guvernului Boc. Printre protestatari a fost prezent şi un suporter al „defunctei“ Universitatea Craiova: „Cred că toţi tinerii ar trebui să iasă în stradă, pentru că ne dorim o viaţă mai bună. Tot respectul meu pentru cei care au ieşit în stradă. Sunt suporter al Universităţii Craiova. Am venit aici pentru noi, tineretul. Cred că se mai poate schimba ceva în ţara asta“, a spus tânărul.

Cinci zile de proteste

În muncipiu vor mai avea loc astfel de proteste și în următoarele patru zile, deoarece conducerea Federaţiei Naţionale a Muncii a obţinut autorizaţie de organizare a unor mitinguri de protest timp de cinci zile. „Ne-am adunat ca să ne spunem necazurile pe care le avem. Poporul român e în suferinţă, naţiunea e în stare de dezastru. Nici domniile fanariote nu au făcut atâta rău cât ne-au făcut Boc şi Băsescu. Oamenii au venit benevol la protest, mulţi au venit la manifestare abia după ce au ieşit de la serviciu. Vom protesta până la căderea guvernului Boc, cea mai ticăloasă guvernare de până acum. Sperăm să ne adunăm cât mai mulţi“, a declarat Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii. În comuna gorjeană Turburea au avut loc, de asemenea, acţiuni de protest. Şi luni, şi marţi, circa 20 de persoane au protestat împotriva guvernului Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS