22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Carnagiu pe DE 70


Trei tineri şi-au pierdut viaţa, iar altul este în comă la spital, după ce maşina în care se aflau a intrat frontal într-un tir care circula regulamentar din sens opus. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii accidentului, însă poliţia ia în calcul două variante: şoferul a adormit sau a pierdut controlul asupra volanului din cauza vitezei excesive.
Victimele sunt patru prieteni din judeţul Argeş, trei bărbați şi o femeie, care se grăbeau spre o destinaţie necunoscută și a căror călătorie s-a sfârşit în localitatea mehedinţeană Tâmna. Şoferul de 31 de ani, un pasager, de 25 de ani, şi pasagera, care avea tot 25 de ani, au murit înainte de sosirea medicilor şi a pompierilor de la Descarcerare. Cel de-al patrulea pasager din maşina BMW a scăpat cu viaţă, însă starea lui este foarte gravă. „La sosirea noastră, toate cele patru victime se aflau încarcerate în autoturism, și, din păcate, trei dintre ele erau decedate. Cea de-a patra persoană avea semne vitale, am acţionat cât am putut de repede şi am scos-o în viaţă. Intervenţia a fost foarte dificilă deoarece a trebuit să decopertăm autoturismul“, a declarat Albert Mufturel, plutonier la Descarcerare.
Şoferul tirului le-a povestit oamenilor legii că nu a putut să evite autoturismul BMW pentru că acesta venea cu viteză foarte mare din faţă.  „Accidentul s-a produs pe DN 6, în localitatea Tâmna, iar din primele verificări se pare că şoferul nu a adaptat viteza şi a pierdut controlul asupra volanului. În continuare se fac cercetări“, a declarat Gabriel Lică, comisar-şef la Serviciul Rutier IPJ Mehedinţi.
În zadar medicii au încercat să îi resuciteze pe cei trei tineri, impactul a fost deosebit de puternic.
Starea pasagerului rămas în viaţă este critică. „Am transportat la spital o persoană de sex masculin, victimă a unui accident, aflată în stare foarte gravă, în comă de gradul I, cu multiple fracturi şi leziuni. Noi i-am acordat primul ajutor, l-am stabilizat cât de cât, însă se află în continuare în stare critică“, a explicat Aurora Grămescu, medic la Ambulanţă.
Tânărul se află la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, însă medicii au hotărât să fie mutat la un spital de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS