16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de gorjeni vor să divorţeze

Zeci de gorjeni vor să divorţeze

Judecătoria Târgu Jiu a înregistrat în numai câteva zile un număr record de dosare care au ca obiect divorţul. Magistraţii şi-au început activitatea pe 9 ianuarie, iar până pe 12 ianuarie erau deja înregistrate 24 de dosare de divorţ. Judecătorii consideră că situaţia economică dificilă pe care o traversează ţara şi-a pus amprenta şi asupra modului în care oamenii reușesc să gestioneze problemele în interiorul familiei.

757 de divorţuri anul trecut

Judecătoarea Liliana Cruceru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Târgu Jiu, a declarat că în 2011 au fost înregistrate 757 de cauze de divorţ, iar anul 2012 a debutat cu un număr record de cauze: „Am rămas un pic surprinşi pentru că este o cifră destul de mare, având în vedere că am început relativ recent activitatea şi în numai câteva zile oamenii au venit cu zecile să depună acte şi să înregistreze dosarele. În destule cazuri, iată, familia se pare că nu mai asigură acel mediu propice în care să se dezvolte normal anumite relaţii şi o anumită atmosferă“.
În ceea ce priveşte divorţurile pe cale amiabilă, de la începutul anului şi până acum nu a fost depusă nici o cerere în acest sens. Dan Laurenţiu, şeful Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu, a declarat că anul trecut au fost depuse la primărie 46 de cereri. Majoritatea s-au încheiat cu divorţul pe cale amiabilă, în timp ce în nouă cazuri s-a ajuns la împăcarea părţilor sau acestea nu s-au mai prezentat în termenul legal.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS