5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVacanţă prelungită la UCB pentru economie la utilităţi

Vacanţă prelungită la UCB pentru economie la utilităţi

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu a prelungit vacanţa studenţilor pentru a face economie la căldură. Studenţii nu mai merg la cursuri până la începutul lunii februarie. Dacă în alte centre universitare studenţii se află deja în plină sesiune de examene, la Târgu Jiu aceştia sunt, încă, în vacanţă până pe 1 februarie. Liderii studenţilor susţin că, din cauza facturilor destul de încărcate la gaze, li s-a transmis că vor avea parte de o vacanţă prelungită. Din acest motiv, în luna decembrie a anului trecut, studenţii au fost chemaţi şi sâmbăta la cursuri, pentru a recupera ceea ce trebuia predat în luna ianuarie. Adrian Stoian, reprezentantul Asociaţiei Studenţilor din UCB, a precizat că şi sesiunea va fi scurtă, studenţii fiind nevoiţi să susţină examenele la foc automat.
„S-a schimbat un pic programa. Studenţii nu au venit la cursuri în ianuarie. Noi am făcut ore şi sâmbăta. S-a recuperat pe semestrul I şi vacanţa e până pe 1 februarie“, a declarat Adrian Stoian.

Program modificat pentru a reduce costurile

Cu toate că susţine că Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu nu înregistrează datorii la utilităţi, rectorul Adrian Gorun recunoaşte că programul studenţilor a fost modificat pentru a reduce costurile în luna ianuarie. „Noi nu avem nici un fel de probleme cu factura la gaze. Noi, de la începutul anului universitar, am lucrat sâmbătă de sâmbătă pentru a putea salva luna ianuarie ca lună de vârf şi nu suntem singura universitate din ţară care face acest lucru. Noi avem tot programul parcurs pentru semestrul I până la 22 decembrie şi a rămas luna ianuarie ca lună de vârf. În ianuarie, ei îşi pregătesc examenele şi pe 1 februarie încep sesiunea normal. Programa nu a fost aglomerată şi nici studenţii. Din experienţă, ştiu că înainte studenţii se pregăteau pentru un examen trei zile, iar acum au la dispoziţie toată luna ianuarie. Este o hotărâre a Senatului Universităţii“, a precizat rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS