16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiderii politici din Mehedinţi cer demisia lui Traian Băsescu

Liderii politici din Mehedinţi cer demisia lui Traian Băsescu

Liderii politici din Mehedinţi au anunţat că aveau de gând să iasă în stradă ieri după-amiază şi să protesteze alături de oameni, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc. Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi manifestanţii care şi-au strigat ofurile în ultimele zile în centrul Capitalei.
Liderul PNL Mehedinţi şi-a anunţat intenţia de a protesta paşnic alături de oameni. Acesta a spus că intenționa să meargă în faţa prefecturii și să ceară alături de ceilalţi oameni demisia guvernului Băsescu – Boc.
„Uniunea Social-Liberală demarează on-line campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Traian Băsescu, prin crearea unui formular on-line în care românii pot semna. Acesta este primul pas al campaniei, urmând ca el să fie continuat de organizaţii în fiecare localitate din ţară. Românii au ieşit în stradă să arate că nu mai vor să îl accepte ca preşedinte al ţării pe Traian Băsescu. USL vrea o Românie corectă, o Românie a bunului-simţ, iar primul pas este înlăturarea preşedintelui şi organizarea de alegeri anticipate pentru un parlament legitim. În prezent, majoritatea parlamentară nu mai reflectă voinţa majorităţii românilor, aşa că această acţiune este singura cale prin care putem pune presiune democratică pe actuala conducere a ţării. Ieşirea din criză se va putea face doar prin schimbarea lui Traian Băsescu şi prin alegeri anticipate parlamentare. Uniunea Social-Liberală avertizează public liderii puterii – preşedintele României, primul-ministru, ministrul administraţiei şi internelor – de a evita orice presiuni asupra instituţiilor statului menite să descurajeze protestele paşnice ale populaţiei la adresa preşedintelui şi a guvernului. De asemenea, îi asigurăm pe protestatarii care au ieşit în stradă de toată solidaritatea noastră. Și noi vom ieşi în stradă, bineînţeles, în mod paşnic; vom fi alături de oameni“, a declarat Liviu Mazilu, preşedintele PNL Mehedinţi.
Şi liderul filialei me­he­dințene a Partidului Conservator a spus că va ieşi în stradă cu toţi membrii partidului pe care îl conduce şi vor milita paşnic pentru respectarea legii. Acesta  consideră că asigurarea ordinii şi liniştii publice este o condiţie esenţială pentru manifestarea drepturilor democratice ale cetăţenilor de a-şi exprima liber opiniile şi nemulţumirile profunde în legătură cu activitatea guvernanţilor.
„Instituţiile statului trebuie să combată ferm violenţele şi actele de huliganism care afectează oameni nevinovaţi şi bunurile publice, dar nu se poate accepta aplicarea unor măsuri similare protestatarilor paşnici. Jandarmeria Română are datoria ca acum şi în zilele următoare să mobilizeze toate resursele pentru a proteja manifestanţii paşnici de grupurile de huligani infiltrate cu scopul de a denatura sensul protestelor, care este unul singur: o manifestare publică, profund democratică a cetăţenilor nemulţumiţi de calitatea actului de guvernare, de abuzul de putere al preşedintelui şi de ruptura totală dintre guvernanţi şi populaţie“, a declarat Nicu Tudorescu, preşedintele PC Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS